Bahçe ve Balkonlarda Yaz Hazırlıkları Başladı: Çalı Gül, Ceylan Gözü, Yıldız, Petunya Çiçek Sezonu Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe ve Balkonlarda Yaz Hazırlıkları Başladı: Çalı Gül, Ceylan Gözü, Yıldız, Petunya Çiçek Sezonu Açıldı
Havalar bir gün sıcak bir gün soğuk giderken, Mayıs ile birlikte Aksaray'da bahçe ve balkonlarda yaz hazırlıkları başladı. Yaz aylarını rengârenk çiçekler ve süs bitkileri ile karşılamak isteyen vatandaşlar seralara ve çiçekçilere akın ediyor.

Baharın gelmesiyle birlikte peyzaj ve fidancılarda çiçek sezonunu açtı. Seralarda balkon ve bahçeler için çiçek satışları başladı. Aksaray merkezde 18 yıldır peyzaj firması olarak bitki ve çiçek severlere hizmet veren Döndü Konaç yaptığı açıklamada, Mayıs ayının çiçekli bitkileri dikme ve toprak yenileme dönemi olması sebebiyle çiçek satışlarına başladıklarını söyledi.

 

Vatandaşlar Balkonlarında Çiçek Kadar Sebzede Yetiştiriyor

Seralarında mevsimine göre fidan, her çeşit fide, tohum, çiçek, iç mekân dış mekan bitki çeşitleri ve bahçe peyzaj ihtiyaçlarına yönelik satışlarla hizmet verdiklerini belirten Konaç, "Çiçek meraklıları, özellikle bayan müşterilerim bu aylarda rengarenk çiçekler satın alarak evlerinin balkon ve bahçelerini güzelleştiriyor. Müstakil evleri olan vatandaşlar bahçelerinde peyzaj düzenlemeleriyle birlikte sebze fideleri ve meyve ağaçları dikimlerine başladı. Apartmanlarda oturanlarda bahar ile birlikte balkonlarında çiçek ve süs bitkileri kadar sebzede yetiştirmeye çalışıyor.  Balkonlar küçükte olsa, büyükte olsa herkes saksıda çiçek ve sebze dikimi yapıyor. Şu anda en çok tercih edilen ceylan gözü, yıldız, petunya, minyatür gül, çalı gül ve menekşe gibi kalıcı çok yıllık çiçekler tercih ediliyor. Sebze yetiştirmek isteyenlerde geniş saksılarda yetiştirebilecekleri maydanoz, nane, dereotu ve yeşil soğan gibi salatalarda kullanılabilecek sebzelerin fidelerini ya da tohumlarını alıyor.  Seracılık işinde genel olarak sezonluk satış yaptığımız için bahar aylarında satışlarımız daha çok oluyor. Her şeyde olduğu gibi geçen yıla oranla sera ürünlerinde de fiyatlar yükseldi. Geçen yıl 25 liraya sattığımız çiçekler şu anda 100 TL. Fidelerimizin fiyatları ise 7 buçuk liradan başlıyor. Çiçeklerimizin ve süs bitkilerimizin fiyatları cinsine ve türüne göre değişiyor" dedi.

Anneler Günü'nün de yaklaşmasıyla işlerinde daha bir yoğunluk yaşadıklarını belirten Konaç, Anneler Günü için özel çiçek aranjmanları ile herkesin bütçesine uygun kampanyalar hazırladıklarını dile getirerek,  Aksaray'da balkon ve bahçeler için yaz hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Özel Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
20 Parti’den 81 Milletvekili Adayı Meclise Gitmek İçin YarışacakÖnceki Haber

20 Parti’den 81 Milletvekili Adayı Mecli...

Mart Ayında Dış Ticaret Endeksi Yüzde 2,7 ArttıSonraki Haber

Mart Ayında Dış Ticaret Endeksi Yüzde 2,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar