Başarılı İş İnsanı Akkurt, Deneyimlerini Gençlerle Paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başarılı İş İnsanı Akkurt, Deneyimlerini Gençlerle Paylaştı
Başarılı İş İnsanı İzosolo İnşaat Yalıtım Firması Yönetim Kurulu Başkanı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Aysun Akkurt, özel bir kolejde "Girişimcilik ve İnovasyon" dersinde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencileri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla okullarda müfredata giren "Girişimcilik ve İnovasyon” dersi uygulaması kapsamında 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Aysun Akkurt, iş hayatının içerisinde “Girişimcilik nedir”, “Girişimcilikte riskler nedir?” başlıkları altında deneyimlerini ve bu konudaki bakış açısını gençlere aktardı.

Kariyerinde birçok farklı alanda girişimleri bulunan ve yaptığı işle erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe ülke genelinde kadın temsiliyetinin tek örneği olan iş insanı Akkurt, gençlere geleceğe ilişkin başarılı olabilmeleri için öncelikle sosyal girişimci olmaları konusunda tavsiye verdi.

 

"Kendinizi Geleceğe Hazırlamak İçin Önce Sosyal Girişimci Olun"

Öğrencilere başarılarını ve tecrübelerini aktaran Akkurt, “Hayatta ilk önce eğitim çok önemli. Üniversite öğrenimimi tamamlamış olmama rağmen bu yıl da yeni bir hedefle tekrar üniversite sınavına gireceğim. Hayat yolculuğunda hep bir hedefiniz olsun. Kendiniz adına, meslek seçiminde kendi istediğiniz yolda gidin. Kendi yapmak istedikleriniz konusunda kararlı olun. Bizim zamanımızda şartlar çok başkaydı. Kendinizi geleceğe hazırlamak için önce sosyal girişimci olun. Sosyal sorumluluk projelerinde görev alın. Bu birikimleriniz gelecekte size büyük kolaylık ve referans sağlayacak. Okul hayatınız bittiğinde girişimci olun" dedi.

Başarı ve tecrübelerini aktarmasının ardından başarılı iş insanı Akkurt, öğrencilerle karşılıklı olarak hem sohbet etti hem de geleceğin girişimcilerinin sorularını yanıtladı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sanatta ve Kültürde Mutlu Şehir Aksaray Hedefimize Ulaştık”Önceki Haber

“Sanatta ve Kültürde Mutlu Şehir Aksaray...

2024 Asgari Ücret Miktarı Belli OlduSonraki Haber

2024 Asgari Ücret Miktarı Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar