Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğinin Sürdürülmesi Görevimiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğinin Sürdürülmesi Görevimiz”
Aksaray ESOB Başkanı Doğan Ceylan Ahilik haftası törenlerine tüm Aksaraylıları davet etti. Ahilik haftası tören programını yazılı bir açıklama ile duyuran Ceylan “Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneğinin ve felsefesinin canlı tutularak, gelecek kuşaklara aktarılması, bu önemli kültür varlığımıza, mevcudiyetimiz ve geleceğimiz açısından sahip çıkılması için; 14 Eylül  2021 Salı günü saat 11.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı  (Valilik Önü) yapılacak kutlama törenine ve hafta içerisinde düzenlenecek, diğer etkinliklere tüm halkamızın katılım sağlaması son derece önemlidir” dedi.

 

Başkan Ceylan açıklamasında “Ahilik; 13. yüzyılda Anadolu da temelleri atılan, Türkler arasında gelişip, yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo - ekonomik bir kurumdur. Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik, gibi toplumsal değerleri esas almıştır. Ahilik, yaklaşık binyıldır var olan bir gelenektir. Ahilik kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir.

Ahilik kurumunun kurucusu, Ahi Evran’dır. Ahi Evran ın pratiğe verdiği düşünceleri, ilkeleri Anadolu da hızla yayılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Ahilik felsefesi, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alan öğretileri içermektedir. Ahilik içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz ama, sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimizdir. 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek, etkinliklerle, Ahi öğretilerini kamuoyuna tanıtmayı, topluma, özellikle yeni nesil’e Ahi Evran-ı Veli’nin ilkelerini benimsetmeyi hedefliyoruz. İşte bu yüzden biz esnaf ve sanatkârlar Ahilik Haftasını çok önemsiyoruz. Bu bakış, bu kanı canlı tutmak için bize ait olan bu değerleri daha fazla özümsemek, geliştirerek hayatımıza uygulamak istiyoruz ve buna mecburuz” ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çimento Zamları İsyan EttirdiÖnceki Haber

Çimento Zamları İsyan Ettirdi

Yaya Geçitlerine Uymayan Sürücülere Ceza YağdıSonraki Haber

Yaya Geçitlerine Uymayan Sürücülere Ceza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar