Başkan Dinçer: Altyapı Hizmetlerimizi Edindiğimiz Tecrübelerle Sürdüreceğiz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: Altyapı Hizmetlerimizi Edindiğimiz Tecrübelerle Sürdüreceğiz’
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve gelmesinden bu yana 48 mahalle, cadde ve sokaklarda altyapı hizmeti vermeye devam ediyor.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların kaliteli ve konforlu belediyecilik hizmetleri alması için asbest boru değişimi, kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, yağmur suyu, şebeke hattı ve yeni içme suyu şebeke hatları üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

 

33 Kilometrelik Yeni Hat Oluşturuldu, 174 Kilometrelik Kanalizasyon Hattı Yapıldı

Aşırı yağıştan kaynaklanabilecek su birikintisinden dolayı sel ve taşkınları önlemek için yapılan yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda 48 mahallede ve ana arterde toplamda 33 kilometrelik yeni hat oluşturuldu. Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve eksiklerin giderilmesine yönelik çalışmalar kapsamında ise 174 kilometrelik kanalizasyon hattının yapımı tamamlandı.

 

238 Kilometrelik İçme Suyu Şebeke Hatta Yapıldı

Vatandaşların kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti alabilmesi için içme suyu şebeke hatları yenilendi. Bu kapsamda 89 kilometrelik asbest boru hattı iptal edilerek yerine polietilen boru nakli yapıldı. Ayrıca 238 kilometrelik içme suyu şebeke hattı da Belediye ekiplerince hizmete alındı.

 

"Altyapı Çalışmalarımıza Aralıksız Olarak Devam Edeceğiz"

Altyapı çalışmalarına ciddi yatırımlar yapan Başkan Dinçer, üst yapı çalışmalarına kıyasla 2 kat daha fazla bütçe ayrıldığını belirterek, "Genel anlamda altyapı yatırımları, özel anlamda kentsel teknik altyapı yatırımlarından olan (su,  kanalizasyon, gaz, elektrik, telefon, yol, asfalt, kaldırım, üstgeçit, köprü gibi) kamusal hizmetler yerleşme koşullarının düzeltilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacına hizmet ettiği kadar, ekonomik verimliliğin artması ve yerel kalkınmanın sağlanmasında da belirleyici temel kamusal hizmetlerdir. Biz de bu anlayışla altyapı eksiği tespit ettiğimiz mahallerimizde ve caddelerimizde devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın isteği üzerine yaptığımız çalışmalarla aşırı yağışlarda su birikmelerinin önüne geçtik. İçme suyu şebeke hatlarımızda yaptığımız yenilemelerle su tasarrufunda ve kalitesinde önemli yol kat ettik. Şehrimizi, sağlığa zararlı ve kullanım ömrünü tamamlamış asbest borulardan kurtardık. Her anlamda hızla büyüyen şehrimizin sürekli olarak yeni ihtiyaçları oluşuyor. Biz de bu anlamda şehrin geleceği olarak nitelendirdiğimiz altyapı çalışmalarında edindiğimiz tecrübelerle aralıksız olarak devam edeceğiz" dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzelyurt'tan 81 İle Gönderilen Gelveri ÇöreğiÖnceki Haber

Güzelyurt'tan 81 İle Gönderilen Gelveri...

Diyetisyen Sinav: Çiğ Sebzeler Kalp Tıkanıklığına ve Tansiyona İyi GeliyorSonraki Haber

Diyetisyen Sinav: Çiğ Sebzeler Kalp Tıka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar