Başkan Dinçer, Gazetecilerle Buluştu: “İkinci Dönem İçin Hazırlıklarımız Tamam”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer, Gazetecilerle Buluştu: “İkinci Dönem İçin Hazırlıklarımız Tamam”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla buluştu.

Özel bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın mensuplarının gününü kutlayarak, belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

 

"Amacımız, Aksaray’ı Marka Şehir Haline Getirmek"

Belediye olarak hizmetleri her geçen gün artırma, çoğalma ve geliştirme gayreti içerinde olduklarını söyleyen Başkan Dinçer, “Aksaray olarak alanımız tabii ki belediyecilik faaliyetleri, belediyecilik alanlarıdır. Aksaray’da ihtiyacı olan hizmetlerin yerine getirilmesi ve hızlı bir şekilde Aksaraylı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak,  Aksaray’ımızda ne ihtiyaç olur bunların planlarını ve çalışmalarını yapmak bizim esas görev alanımız içerisine giriyor. Aksaray’ımız gelecekte bir büyük şehir statüsüne kavuşacak. Aksaray’ımızın bu nüfus artışına bağlı olarak hizmetlerimizi de her geçen gün artırma, çoğalma ve geliştirme gayreti içerindeyiz. Amacımız Aksaray’ımızı marka şehir haline getirmek. Vatandaşlarımızın mutlu, güzel ve bahtiyar bir şekilde hayatlarını sürdürecek bir şehir ortaya koymak ve gelecek nesillerimize bu şehrimizi güzelce aktarmak ve emanet bırakmak istiyoruz.

 

"Hamidiye Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Çalışması, Türkiye’de En Hızlı Olan Projelerden Bir Tanesi"

Aksaray’daki kentsel dönüşümün son aşamasını anlatan Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşüm çalışması Aksaray’da en zor alanlardan bir tanesiydi. Şehrimizin merkezinde kentsel dönüşüm çalışması birçok noktada devam ediyor. Yapmış olduğumuz çalışmalar var birkaç bölgede. Ülkemizin içerinde bulunduğu depremle mücadele ve baş etme çalışmalarını göz önünde bulunduracak şekilde ve vatandaşımıza gerçekçi bir şekilde bu durumu izah edip bununla ilgili çalışmalara hız vereceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşın desteği olmadan sonuçlanmaz. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşın destek vermesiyle hızlanır ve sonuçlanır. Hamidiye Mahallemizdeki dönüşüm bizim aldığımız verilere göre Türkiye’de en hızlı olan projelerden bir tanesi" diye konuştu.

 

"Aksaray’a Atık Su Arıtma Projesini Kazandıracağız"

Atık su arıtma projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Dinçer, “Aksaray’ımız, İç Anadolu’da en az yağış alan bölgedir. Tarım sektörü temsilcilerini dinliyoruz. Sulama işiyle uğraşan, suyla iştirak eden hangi sektör olursa olsun görüşüyoruz. Su çalıştayı, su platformu, bununla ilgili toplantılar oluyor. Onlara katılıyoruz. Kaynakların sınırlı olduğunu, bununla ilgili yeni bir kaynağın ortaya çıkmayacağını ve ilerleyen yıllarda da bunun giderek tükenerek de böyle bir sorunla karşılaşacağımızı bilim insanları söylüyor. Elimizde su kaynağı mevcut. Bunu en güzel şekilde kullanmak önemli kısmı. Asbest boru değişimiyle, içme su hatlarını yenilemeyle belli düzeyde, belli olanda su tasarrufu sağladık. Buradan da ileri noktalara taşıyacağız. Kayıp kaçak oranını belli bir noktada düşürebildik yaptığımız alt yapı çalışmalarıyla. Yeni kaynak üretemiyorsanız, sarfiyatı azaltmanız lazım. Onunla ilgili tasarrufa gitmeniz lazım. Yağmur suyla ilgili de çalışmalar lazımdır. Altyapıya büyük büyük borular döşedik. Türkiye’de üç ilden bir tanesi olan ve belediye olarak Aksaray’a kazandıracağımız atık su arıtma projesini kazandıracağız. Atık su arıtma tesisimiz, ihaleye çıktıktan sonra ilerleyen zamanlarda maliyeti 30 milyon euro olan bir projedir. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde yağmur su hat boruları devreye girmiş olacak.” diye konuştu.

 

"Organize Sanayi Bölgesi Yolu İçin Alt Geçit Planımız Var"

"TÜİK’in verilerine göre Aksaray’da 156 bin trafiğe kayıtlı araç var" diyen Başkan Dinçer, "Bu rakamların içerisinde yazın gurbetçilerin getirmiş olduğu araçlar yok. Aksaray’ımız çok hızlı büyüyor. Bölge içerisinde nüfusu artan illerin en başında geliyor. Aksaray’da nüfus artınca buna bağlı olarak da yollarda genişleme çalışması yapılıyor. Bunun parçası olarak, vatandaşları toplu taşımaya da teşvik etmek gerekiyor elbette. Trafik sorunu dünyanın hiçbir yerinde çözümlenemez, sıfırlanamaz. Trafikle ilgili kavşaklarda düzenleme yapıyoruz. Göbeklere düzenleme yapıyoruz. Bizim, sürekli düşündüğümüz ve üzerinde çalıştığımız konular. Organize Sanayi Bölgesi yolu bize sürekli iletilen ve kalabalık güzergâhlarından bir tanesi. Orası için bir alt geçit planımız var ama bölgeye uyar mı araştırmalarla ortaya çıkacaktır. Belediye olarak her yere dokunarak, orta vadede trafikte bir rahatlama sağlanacağını düşünüyorum" diye kaydetti. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçaş ve Tekin, Gazetecilerle BuluştuÖnceki Haber

Koçaş ve Tekin, Gazetecilerle Buluştu

ASÜ'nün Yeni Hedefi, Yerli Elektrikli Otomobil ÜretmekSonraki Haber

ASÜ'nün Yeni Hedefi, Yerli Elektrikli Ot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar