Koçaş ve Tekin, Gazetecilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçaş ve Tekin, Gazetecilerle Buluştu
ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi

Başkan Koçaş: “Gazeteciler Milletin Vicdanına Ses Olmaktadır” 

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Başkan Koçaş, "Gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar" dedi. 

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Başkan Koçaş, basın emekçilerinin zorlu bir meslek icra ettiğini belirterek, bu yolda basın mensuplarına nice yıllar diledi. 

 

"Gazeteci Arkadaşlarımız, Milletin Vicdanına Ses Olmaktadır"

212 sayılı yasanın kabul edilmesiyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü adlı bir gün ortaya çıktığını ifade eden Başkan Ahmet Koçaş, "Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar" dedi.

Aksaray iş dünyası ve şehir için yapılan çalışmaları gündeme taşıyan basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Koçaş, "Bu duygu ve düşüncelerle, ilimiz iş dünyası ve şehrimiz için sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yaptığımız çalışmaları gündeme taşıyarak katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

 

"Türkiye'nin En Büyük 5 Sanayi Kentinden Biri Olacağız"

Aksaray iş dünyasının yaptığı çalışmalara da değinen Koçaş, "Aksaray Ticaret Başkanlığımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı veriler neticesinde 1 milyar 605 milyon dolar ihracat yaparak Türkiye’de 58 ili geride bırakarak 23.cü olmuştur. İthalatımız ise 100 milyon dolar civarında olup 2024 hedefimiz ihracatımızı 2 milyar dolar seviyelerine çıkarmaktır. Gelecek Türkiye’nin sanayi kentinin inşa edildiği Aksaray’da bundan 10 yıl öncesinde bir söz söylemiştik. İller ilçeleriyle birlikte büyür demiştik ve çok şükür bugün 10 yıl öncesinde söylediğimiz sözün gerçekleştiğini görüyoruz. Ortaköy Yunus Emre OSB, Eskil Tuz gölü OSB, Sultanhanı OSB, Karkın Tarıma Dayalı Jeotermal OSB, Gülağaç OSB, Sarıyahşi OSB’leri sizlerin de bildiği üzere kurulum işlemleri tamamlandı ve birçoğunda arsa tahsisleri başladı.  10 yıl önce hayal olan bir söz bu yıl gerçekleşti ve inşallah 10 yıl sonra da bu OSB'ler ile Türkiye’nin en büyük 5 sanayi kentinden birisi olacağız. Bunlara ilaveten turizm noktasında Selime, Güzelyurt bölgesinde proje çalışmalarımız devam etmekte, ilçelerde galericiler siteleri ve şehrimizde mobilyacılar sitesi ile ilgili projelerimizde devam etmektedir. Odamıza 2023 yılında 504 şirket açılırken 202 şirket kapanmıştır. Toplam üye sayımız 6.115 olup üyelerimizin verdiği güçle şehrimizi büyütmeye ve hedeflerimize ilerlemeye devam edeceğimizi belirtiyoruz" sözlerini kullandı. 

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin ise yaptığı açıklamalarda, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir aradayız. Basınımızın kıymeti, değeri, yaşadığımız hayat boyunca her alanda önemi, her zaman yüksektir. Sizlerle bir arada olmak ve sohbet etmek istedik. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutlarım" ifadelerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolar, Rekor Tazeleyerek 30 Lirayı AştıÖnceki Haber

Dolar, Rekor Tazeleyerek 30 Lirayı Aştı

Başkan Dinçer, Gazetecilerle Buluştu: “İkinci Dönem İçin Hazırlıklarımız Tamam”Sonraki Haber

Başkan Dinçer, Gazetecilerle Buluştu: “İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar