Başkan Dinçer: “Ihlara Vadimizde Her Yıl 2 Milyonun Üzerinde Turisti Ağırlayacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Ihlara Vadimizde Her Yıl 2 Milyonun Üzerinde Turisti Ağırlayacağız”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin turizm değeri artırmak amacı ile yapımını başlattığı Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi'nin, mevcut ziyaretçi sayısını ikiye katlaması hedefleniyor.

Aksaray Belediyesi, şehrin turizmini canlandırmak için önemli çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi yapıldı.

Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi’nin seyahat değerini artıracak cam teras projesinde geçtiğimiz günlerde cam montajları tamamlandı. Öngörülen takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiği proje dâhilinde seyir alanlarının ve kafeteryanın da yapımı tamamlanarak diğer sosyal donat alanlarının yapımına devam ediliyor. 150 metre yüksekliğinde ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi'nde harika bir manzara vaat ediyor. Proje içerisinde ayrıca amfi tiyatro, yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre peyzaj düzenlemesi de gerçekleşecek.

 

"Tarih Kokan Doğa Yolculuğuna Çıkarmayı Hedefliyoruz"

Belediye Başkanı Evren Dinçer, vadinin doğal ve kültürel dokusunun korunarak projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Ihlara Vadisi, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur. Ihlara Vadisi’ni her yıl 1 milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemizde şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak. Şehrimizi ziyarete gelen turist sayısını ikiye katlamayı planladığımız projemiz sayesinde her yıl 2 Milyonun üzerinde yabancı turistin bölgeyi ziyaret etmesini öngörüyoruz. Projemizi de bu doğrultuda planlayarak hayata geçiriyoruz. En kısa sürede bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenleri, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marketlerde Yeni Döneme Geçiliyor!Önceki Haber

Marketlerde Yeni Döneme Geçiliyor!

"Sanayi Taşınırken Yaşanan Sorunları, Belediye Çekirdek Çitleyip İzledi"Sonraki Haber

"Sanayi Taşınırken Yaşanan Sorunları, Be...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar