Başkan Dinçer: "Şehrimizin Kalbine 2. Kılıçarslan Hanı İnşa Ediyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: "Şehrimizin Kalbine 2. Kılıçarslan Hanı İnşa Ediyoruz"
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin kimliği, kültürü ve değerlerini göz önüne aldığını söyleyerek bu kapsamda II. Kılıçarslan Hanı projesine dikkat çekerken, "Şehir tarihimizde izi olan Selçuklu Hükümdarı Sultan II. Kılıçarslan’ın ismini yeni yapacağımız han projesinde yaşatacağız" dedi.

Başkan Dinçer, yeni dönemde insan odaklı hizmet politikasından taviz vermeden çalışmalarını sahaya yansıtacağını ifade ederek, halkın beklentileri yönünde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"Şehrimizin Kalbine 2. Kılıçarslan Hanı İnşa Ediyoruz"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni döneminde vaat ettiği projeleri arasında yer alan II. Kılıçarslan Hanı projesi herkeste merak uyandırırken, şehir merkezinde yer alan eski adıyla TEDAŞ binası olarak bilinen alanda hayata geçecek proje hakkında konuşan Dinçer, "Hayata geçireceğimiz bu proje şehir merkezimizde yer alıyor. TEDAŞ binasının bulunduğu alan. Bu binamız ile çevresindeki eklenti yerlerini de bu projeye dahil ettik. TEDAŞ ile mülkiyet görüşmelerimiz tamamlandı. Süreç devam ediyor. Allah nasip ederse TEDAŞ binasının bulunduğu alanda şehrimizin tarihi yapısından yola çıkarak Aksaray’ın tarihini yansıtacak modern mimariye sahip bir han inşa ediyoruz.

Projenin hayata geçeceği alanda çevre esnaflarımızla görüşme sağladık. Bu bölgeyi dönüştürerek yenilemeyi planlıyoruz. Aksaray’ımıza hizmetleriyle büyük katkı sağlayan, şehrimizin adeta simgesi olan Sultan II. Kılıçarslan Han’ın ismini de bu handa yaşatmayı planlıyoruz" dedi.

"Bu Projemiz, Bölgeye Hareketlilik ve Canlılık Katacak"

Yapılacak projede geniş avluda yeme içme mekanları, alışveriş yapılacak yerler ve kapalı bir otopark olacağını ifade eden Başkan Dinçer, "Bu projemiz, bölgeye hareketlilik ve canlılık katacak. Bu projemiz başarı, geçmiş adımlarımızın yanında geleceğe yönelik kararlarla ölçülür diyoruz. İkinci dönemimizde de halkımızdan aldığımız güç ile şehrimizi daha da ileriye taşıyacak projelere imza atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harezmi Eğitim Modeli Pilot Uygulamasına Aksaray'da BaşlandıÖnceki Haber

Harezmi Eğitim Modeli Pilot Uygulamasına...

Dinçer: "Bize Duyulan Güveni Boşa Çıkarmayacağız"Sonraki Haber

Dinçer: "Bize Duyulan Güveni Boşa Çıkarm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar