Harezmi Eğitim Modeli Pilot Uygulamasına Aksaray'da Başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harezmi Eğitim Modeli Pilot Uygulamasına Aksaray'da Başlandı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya aldığı Harezmi Eğitim Modeli, 2023-2024 eğitim öğretim yılının şubat ayında 27 pilot ilde her kademeden 115 okulda uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Aksaray'da da 2 okul pilot uygulamada yer aldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen 'Harezmi Eğitim Modeli' bilgisayar bilimleri, fen ve matematik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve tasarım ile spor bilimleri alanlarında disiplinler arası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen geleceğin teminatı çocuklar çağın yeniliklerine milli ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefliyor. Harezmî eğitim modeli ile öğrencilerin öğretmen rehberliğinde hayatın içinden sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri için blok veya metin tabanlı programlama, robotik, oyun yapay zekâ programlama araçlarını kullanabilmeleri amaçlanıyor.

27 İlde 115 Okulda Harezmi Eğitim Modeli Deneniyor

Deneme yapılan model, Şubat ayından itibaren 27 ilde pilot olarak belirlenen 115 okulda hayata geçirildi. 2024-2025 yılından itibaren denenen bu model, tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanmaya başlayacak.

Aksaray'dan da 2 Okul Katılım Sağlıyor

Aksaray'da Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu ve Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi pilot uygulama için seçildi. Pilot uygulamada yer almak isteyen öğretmenlerimize Harezmi Eğitim Modeli Aksaray Koordinatörü ARGE personeli Havva Baydar'ın koordinesinde; "Ölçme ve Değerlendirmede Yeni Yaklaşımlar", " Yapay Zekanın Eğitim İçeriklerinde Kullanılması" ve "Eğitimde Web 2.0 Araçlarının Kullanımı" eğitimleri verildi. Uygulamaya katılan öğretmenler ÖBA portalında yer alan Algoritmik Düşünme Eğitimi Kursunu tamamladı. Tüm bu ön hazırlıkların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Aksaray Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde verilen ilk Harezmi öğretmen eğitimine pilot uygulamada yer alan öğretmenler katılım gösterdi. Pilot uygulamada yer alan okulların müdürleri ise Rize Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitünde eğitime katılım sağladı. Pilot okulların, Hayatın İçinde Sorun (HİS) cümlesinin öğrenciler tarafından belirlenmesi ve probleme yönelik literatür taramalarının yapılmasının ardından bulunan çözümler, "Harezmi Şenliği"nde tüm okullara sergilenecek. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komşular Can Derdinde, Aksarayspor’un Keyfi YerindeÖnceki Haber

Komşular Can Derdinde, Aksarayspor’un Ke...

Başkan Dinçer: "Şehrimizin Kalbine 2. Kılıçarslan Hanı İnşa Ediyoruz"Sonraki Haber

Başkan Dinçer: "Şehrimizin Kalbine 2. Kı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar