Başkan Erdoğan ABD'ye gidecek! Kritik ziyaretin tarihi belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erdoğan ABD'ye gidecek! Kritik ziyaretin tarihi belli oldu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD'ye giderek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Ayrıca Başkan Erdoğan Manhattan'de yapımı tamamlanan Türk Evi'nin açılışını yapacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD'ye ziyarette bulunup Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Ayıca Başkan Erdoğan ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler(BM) Genel Merkezi'nin karşısında inşa edilen Yeni Türkevi Binası'nın açılışını yapacak.

Lale şeklinde göğe yükseliyor

Türkiye'nin aktif dış politikası, artan itibarı ve ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak inşa edilen 35 katlı gökdelenin yerinde 2013 yılına kadar Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu yer alıyordu. Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtan gökdelen şeklinde 20 bin metrekare alana sahip. 71 metre yükseklikteki yapıda yer alan Türk motifleri göz dolduruyor. Lale şeklinde göğe yükselen bina, başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motiflerini taşıyor. Türkevi Binası, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor. Türkevinin yanında Birleşmiş Milletler (BM) binası, UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliği bulunuyor.

Çevre dostu gökdelen

Yeni Tükevi'nde BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanları yer alacak. Türkevi Binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir bina olacak. Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip olan Yeni Türkevi, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor. Bina, Amerikan bilişim devi IBM'den 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in katkılarıyla satın alınmıştı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Damarları temizleyen mucize besin!Önceki Haber

Damarları temizleyen mucize besin!

T.C. AKSARAY 4. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDENSonraki Haber

T.C. AKSARAY 4. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar