BDDK’dan Kredi Kartlarına Taksit Sınırlaması Getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BDDK’dan Kredi Kartlarına Taksit Sınırlaması Getirildi
BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yapılacak olan yurt dışı harcamalarında taksit imkanını ortadan kaldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni karar aldı. Yeni karara göre havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapma işlemleri kaldırıldı.

 

Yurt Dışı Harcamalarına Taksit Engeli 

BDDK tarafından yapılan açıklamada, finansal istikrarı güçlendirmek için atılan adımlar kapsamında karar alındığı ifade edilirken, "31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir" denildi.

 

Kredi Kartı Faiz Oranı da Güncellenmişti 

Enflasyonla mücadele kapsamında çalışan Merkez Bankası geçtiğimiz hafta iç talebin dengelenmesi için nakit kullanımı ve kredili mevduat hesapları için uygulanan azami faiz oranını yüzde 2,89 oranına yükseltmişti. BDDK tarafından açıklanan verilere göre, tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarına olan toplam borç 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaşırken, tüketici kredilerindeki toplam borç 1 trilyon 401 milyar lirayı aştı. Borçlardaki en büyük payı ise 877 milyar 273 milyon lirayla ihtiyaç kredisi oluşturdu. Bireysel kredi kartlarındaki borç ise 807 milyar 273 milyon oldu. Haber: Derviş Mehmet Uslu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Temmuz’da 29 Ürünün 15’inde Fiyat Artışı YaşandıÖnceki Haber

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Temmuz’da...

Motorin Litresi 37 Tl’yi Geçti!Sonraki Haber

Motorin Litresi 37 Tl’yi Geçti!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar