BİK Yönetim Kurulu Üçüncü Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK Yönetim Kurulu Üçüncü Toplantısı Yapıldı
BİK Yönetim Kurulu, 2024 yılının üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda bazı gazetelere ceza uygulanırken, 25 basın çalışanına 6 bin TL faizsiz borç verilmesine karar verildi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısında resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, iki gazetenin isim değişikliği talebi, basın çalışanlarının borç para talepleri ile diğer idari konular konusunda görüşme yapıldı.

 

Kurallara Uymayan Gazetelere Ceza Verildi

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler görüşülürken, bu görüşme sonucunda; Afyonkarahisar,  Nevşehir ve Edirne’de yayımlanan birer gazetenin Baskı Esasları Şartını, Kırklareli’nde yayımlanan 3 gazetenin  Sayfa Düzeni Şartını ihlal etmeleri sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Afyonkarahisar, Nevşehir ve Edirne’deki gazetelere 3’er gün, Kırklareli’ndeki gazetelere ise 1’er gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi. Yönetim Kurulu, Aydın'ın Çine ve Kuşadası ilçesindeki 2 gazetenin isim değişikliği talebine de onay verdi.

 

25 Basın Çalışanına 6 Bin TL Faizsiz Borç Verildi

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, basında çalışanlara faizsiz borç para vermeye devam ediyor. Bu kapsamda resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 25 kişinin borç talepleri kabul edildi. 25 basın mensubunun her birine 6 bin TL faizsiz yardım yapılırken, 6-12-18-24 ay geri ödemeli 150 bin TL borç yardımı yapılması kararlaştırıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Partili Vatandaş, CHP Belediye Başkan Adayı Demir'e Dert Yandı: Milletle Gırgır Geçmeye Başladılar, Değişim İstiyoruzÖnceki Haber

AK Partili Vatandaş, CHP Belediye Başkan...

“Sigara İçtiğiniz Her An, Sevdiklerinizle Geçireceğiniz Sağlıklı Zamandan Çaldığınız Andır”Sonraki Haber

“Sigara İçtiğiniz Her An, Sevdiklerinizl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar