“Bir kitap bir umut” kampanyasına Aksaray’dan büyük destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bir kitap bir umut” kampanyasına Aksaray’dan büyük destek
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bir Umut Bir Kitap” isimli kitap bağışı kampanyasına Aksaray’dan büyük destek.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla, Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası düzenlendi. 31 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında sürecek olan kitap toplama kampanyasının açılış programı bu gün Aksaray Adliyesi’nde yapıldı.  Adalet Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen kampanya kapsamında Aksaray Adliyesi zemin katında açılan bağış standına ilgi yoğun oldu. Kampanya dâhilinde kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 16 Haziran tarihine kadar adliye önünde kurulan stantlara bağış yapabilecekleri bildirildi.

”Sorunların altında okumamak yatıyor””

“Okumak geçmişi, anı ve geleceği görmek anlamında çok güzel bir etkinliktir” ifadelerini kullanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “Bu gün güzel bir etkinlikle buradayız adalet bakanlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında güzel bir proje yapılmış. Bizde Aksaray olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcımız ve Aksaray’daki bütün birimlerle koordineli bir şekilde hem kitap bağışı alıyoruz hem de ceza evindeki arkadaşlar okusunlar kendilerini daha güzel bir hale getirsinler diye güzel bir kampanya başlatılıyor. Bizim yaşadığımız bütün olumsuzlukları altında aslında okumamak yatıyor. Okumak geçmişi, anı ve geleceği görmek anlamında çok güzel bir etkinliktir. Bu kampanyaya bütün Aksaraylı hemşerilerimizi davet ediyoruz. Evimizde okuduğumuz kitapları buraya getirip bağışlarsak bizden sonraki insanlar da bu kitaplardan istifade ederler. Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın bu güzel etkinliğine bütün Aksaraylılar olarak katkıda bulunmamız gerekiyor. Böyle bir etkinliğin güzel sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“Kitap toplumu anlamaktır”

“Kitap hayattır” diyen Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Sadece cezanın burada süre olarak çekilmesi değil infaz edilmesi bir yere kadar ceza verilmesi. Bunun ötesinde bizim asıl mücadelemiz hükümlülerimizi topluma karıştırmak. Bir daha suç işlemeyecek bir daha ona meyil etmeyecek eğitimleri vermek istiyoruz. Bununla ilgili son dönemlerde Adalet bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları oldu. Ancak bu proje özellikle çok önemli çünkü kitap hayattır, kitap örftür adettir, yaşamdır kendi yaşadığın toplumu anlamaktır. İyiliği doğruluğu ve güzeli yerinde görmektir. Mutlaka sizinde kendinizi görebileceğiniz bir kitap vardır. Bulabileceğimiz bu güzel kitabı elde etmek için çok sayıda bağış sağlanırsa büyük bir kütüphane kurulmasını istiyoruz. Ama sadece kütüphaneyi raflar yapalım bu rafların içerisinde çok güzel kitaplar olsun çok sayıda kitaplar olsun amacımız bu değil. Amacımız bu kitapların içeriğine onları ulaştırmak nasıl yapacağız. Bununla ilgili olarak çok güzel bir kütüphane oluşturmak istiyoruz. Yani kütüphanenin içeride çok güzel olacak” dedi. Haber: Gamzenur Eryılmaz

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şehrin şampiyonluğu istemesi lazım”Önceki Haber

“Şehrin şampiyonluğu istemesi lazım”

Jandarma’dan fabrikalarda denetim ve bilgilendirmeSonraki Haber

Jandarma’dan fabrikalarda denetim ve bil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar