Bu Whatsapp Gruplarında Olanların Başı Belada! 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Whatsapp Gruplarında Olanların Başı Belada! 
Dünyanın en büyük çevrimiçi platformu WhatsApp'ta yaptığınız yazışmalara dikkat etmelisiniz. Yazışmanın tarafı olan tüm hesap sahipleri, o yazışmadaki ifadeleri delil olarak kullanabilir.

 Asayiş ve trafik uygulamalarını birbirine haber veren WhatsApp gruplarının başı belada. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu tür bilgiler yayan, toplumun huzur ve güvenliği için yapılan denetlemeler hakkında bilgi sızdıran kişileri yakın takibe aldıklarını ifade etti. Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının artık tek başına delil sayılabileceğini gösteren emsal bir karara imza attı. Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu kapsamında Türk Ceza Kanunu 217/A kapsamında yürürlüğe giren yasayla birlikte, sosyal medya üzerinde ve özellikle WhatsApp gruplarında yapılan sohbetler artık suç teşkil edebiliyor.

WhatsApp Gruplarında Ne Konuştuğunuza Dikkat Edin

Asayiş uygulamaları ve trafik kontrol noktaları üzerinden WhatsApp grupları oluşturanların yakın takibe alındığı bilgisine ulaşılırken, bu bilgileri alenen paylaşanlar, gerçek kimliğini gizleyerek veya halkın huzur ve güvenliği için yapılan asayiş huzur operasyonları ve kontrol noktalarını trafik asayiş uygulaması adı altında kurulan WhatsApp gruplarında paylaşanlar, yetkililerin açıklamasına göre ciddi bir suç işliyor. Dezenformasyon yasası çerçevesinde, sosyal medya üzerinde kurulan WhatsApp gruplarının ciddi anlamda incelemeye alındığını belirten yetkililer, toplumun huzur, güven ve asayişini sağlamak için rutin bir şekilde yapılan illerdeki denetimleri sosyal medya üzerinde sızdıranların yakın takibe alındığına dikkat çekerken, tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti.

"Hiçbir Dayanağı Olmayan Mesnetsiz Bilgi Kirliliği Yüzünden Toplumda Korku Yaratılmaktadır"

Bu tür WhatsApp gruplarının yakından takip edildiğini ifade eden yetkililer, "Bu WhatsApp gruplarında toplumu yanıltıcı birçok bilgi verilmektedir. Yine bu WhatsApp grubunda yapılan, hiçbir dayanağı olmayan mesnetsiz bilgi kirliliği yüzünden zaman zaman toplumda endişe ve korku yaratılmaktadır" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evlerinde Resmen Fabrika Kurmuşlar!Önceki Haber

Evlerinde Resmen Fabrika Kurmuşlar!

"Halkımıza En İyi Hizmeti Vermek İçin Üzerimize Düşen Ne Varsa Yapıyoruz"Sonraki Haber

"Halkımıza En İyi Hizmeti Vermek İçin Üz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar