Çalışma ve seyahat için izin belgesi zorunlu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışma ve seyahat için izin belgesi zorunlu
Son kabine toplantısının  ardından alınan kararla 17 gün sürecek olan kesintisiz sokağa çıkma yasağından muaf olan meslek gruplarında çalışanlar , çalışma izin belgeleri ile  işyerlerine gidebilecek.

Sokağa çıkma yasağından muaf olanların çalışma izin belgesini yanında taşımaları ve yetkililere göstermesi zorunlu.

Korona virüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe -17 Mayıs 2021 Pazartesi günleri arasında alınan tam kapanma kararıile gıda, sağlık, imalat, üretim, temizlik gibi istisna gösterilen kuruluşlar dışında,  tüm iş yerleri geçici süreyle faaliyetlerine ara verecek.

Kısıtlamadan muaf çalışanlar, çalışma belgeleri ile iş yerlerine gidebilecek.  Çalışma belgeleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden SGK Kayıt Belgesi Sorgulama ekranından temin edilebilecek.

Çalışanlar bu belge ile adli-idari para cezasından muaf tutulacak.

Çalışma izin belgesi için:

E-Devlet'e kişisel bilgilerle giriş yaptıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu/Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına girilmesi gerekiyor. Bu ekranda açılacak olan belgenin çıktısını almak, yasak sırasında muafiyeti belgelemek için yeterli oluyor. Bu muafiyet yalnızca muafiyet nedeni ve güzergâhı ile sınırlı olacak.

“Tam Kapanma” sürecinde seyahat için alınan kararlar

Kabine toplantısı sonrası açıklanan tam kapanma ile birlikte şehirlerarası seyahat yasağı kararı da çıktı. 17 gün sürecek tam kapanma boyunca vatandaşların şehirlerarası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat İzin Belgesi e-Devlet üzerinden veya Alo 199 iletişim hattı üzerinden talep edilecek.

 

Sokağa çıkma kısıtlamasında seyahat için zorunlu sayılacakdurumlar ise:

 

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen

Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan

Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi)

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan

Ceza infaz kurumlarından salıverilen

Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

Cenaze işlemleri için seyahat izin belgesi gerekiyor mu?

Kişiler,  birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlara  herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devrilen TIR’dan burnu bile kanamadan çıktıÖnceki Haber

Devrilen TIR’dan burnu bile kanamadan çı...

Bebeğinizde bu belirtiler varsa!Sonraki Haber

Bebeğinizde bu belirtiler varsa!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar