Çaya Gelen Zam Çaycıyı Perişan Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Kapalı Çarşı’da 4 yıldır çaycılık yapan Cengiz Toprak, çaya gelen zamlardan dolayı işlerinin azaldığını söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle ürünlere gelen zamların iş yapmasını zorlaştırdığını belirten Cengiz Toprak “Kapalı Çarşı’da çaycıyım. 10 tane esnafım var.

Bir de kapıya gelen gidenlere çay veriyorum.  Şu anda çaya gelen zamların haddi hesabı yok. İki ay önce 80 liraya aldığım tüp şu anda 300 lira olmuş. Daha da zam gelecek her gelen malzeme. Meşrubat mesela 20 liraya kolisini aldığım sade soda şimdi 75 lira olmuş” dedi.

Çay Fiyatlarına %43 Zam Geldi

Çaycı Cengiz Toprak çay fiyatlarına yüzde 43 zam geldiğini belirterek “Şu anda bir koli çay 740 lira. İçerisinde 12 kilo var. Ortalama 15-20 günde bitiyor benim çayım. Müşteriye çayın fiyatını yansıtmadım. 6 aydır 2 liradan veriyorum ben, ama böyle giderse elimdeki çaylar bitince zammı müşteriye yansıtmak zorundayım. Kurtarmaz çünkü mecburum” diyerek çay fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

Yetişemediğimiz Yerlerde Cepten Harcıyoruz

Giderlerin artması nedeniyle kazançlarının yetişmediğini ve zam yapma zorunluluğunun doğduğunu söyleyen Toprak “Şu an benim cep giderim ikiye katlanmış, dükkân giderim üçe katlanmış. Yani her şey üçe beşe katlamış. Mecburen zam yapmak zorundayım. Elektriğe eskiden sadece 200 lira öderdim. Şu an benim dükkânımda sadece bir lamba var bir dolap, bir semaver var. 550 lira elektrik geldi” şeklinde konuştu.

1 Liraya Çay Satardım Para Kazanırdım

Daha önce çayı 1 liradan satısa para kazanabildiğine vurgu yapan Toprak “Şu an yetişemiyoruz. Eskiden gerçekten çok güzeldi. 1 liraya çay satardım, para kazanırdım, ama şu anda 2 liraya çay satıyorum bana para kalmıyor. Ancak ev geçindiriyorum. Yani birikim yapamıyorum, birikim bitti. Allah’a şükür şu an geçinebiliyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siz Yeter Ki Üretin! Devlet Arkanızda Önceki Haber

Siz Yeter Ki Üretin! Devlet Arkanızda 

2 Çocuğunu Balkondan Atan Şahıs ÖldüSonraki Haber

2 Çocuğunu Balkondan Atan Şahıs Öldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar