Siz Yeter Ki Üretin! Devlet Arkanızda 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılışta çiftçilere seslenen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Siz yeter ki üretin devlet arkanızda” dedi. 6. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 250 firmanın katılımıyla, Aksaray’da “Tarımda teknoloji devri” sloganıyla başladı.

 Çiftçilerin tarım teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek modern tarım metotlarını üretim aşamalarında uygulayabilmesi için adına düzenlenen fuarda üreticiler hem yeni teknolojiyi tanıdı hem de uygulamalarda gelinen noktalar konusunda bilgilendirildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in açılışını gerçekleştirdiği fuarda çiftçilerle bir araya geldi. Türkiye’nin birçok noktasından gelen 250 firmanın sunduğu tarım aletlerini ve gübre üretim sistemlerini inceleyen Bakan Yardımcısı Gizligider, Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı üreticilerin sağladığını söyledi.

 “Siz Yeter Ki Üretin Devlet Arkanızda”

 Fuar açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Gizligider, “Avrupa’da birçok alanda üretim alanında birinciyiz. Ancak bizim şimdi yapmamız gereken işler var. Nitelikli büyümeye gideceğiz. Artık nicel büyümeden farklı özellikle geçtiğimiz 2 yılda yaşadığımız pandemi sürecinde bunu anladık.

Üretmezseniz yoksunuz, paranız olsa da anlamı yok, önce üreteceğiz. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinin Afrika’dan başka alanlardan arazi satın aldığı haberlerini alıyoruz. Yani demek ki düşünmek için önce tok olacağız. Önce kendi topraklarımıza hakim olacağız. Bunları verimli kullanacağız. Şimdi yeni dönemde biz inşallah tarım ve teknolojiyi çok sık zikretmeye çalışacağız. Artık Türkiye Korumalı Sigorta desteğine geçiyor. Şu an Konya da bunu uyguluyoruz. İnşallah2023 itibariyle tüm Türkiye’de çiftçinin ürününü garantiye alacağız. Çiftçi garanti olarak ne kazanacağını bilecek. İnişler, çıkışlar, dalgalanmalar neticesinde zarara uğramayacağını bilecek. Yani özeti şu siz yeter ki üretin devlet arkanızda bunu da bilin. Yeter ki ekin yeter ki dikin devlet sonuna kadar arkanızda bunu hep bilin” dedi. 

“İnadına Üreteceğiz!”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da fuar için kendilerine destek veren Aksaray Valiliği ve Belediyesine teşekkür etti. Tarımda yaşanan sıkıntılar ile ilgili konuşan Koçak “Tabii konu tarımcı olunca ufak tefek sıkıntılarımız var.  Girdi maliyetlerimiz ciddi şekilde yüksek ve şu anda üreticilerimiz dört gözle bakanlığımızda açıklanacak arpa buğday fiyatını bekliyor. Girdi maliyetleri göz önünde bulundurarak iyi bir fiyat verirseniz seviniriz. Biz ülkemizin milletimizi seven insanlarız. Ne olursa olsun inadına üreteceğiz çünkü bu bizim boynumuzun borcu. Ama üretmek içinde bakanlığımız bize destek vermesi lazım. Tabii imar barışı oldu. Biz bakanlığımız uygun görürse kuyu barışı istiyoruz. Şu anda çiftçimizin en büyük girdisinin enerji olduğunu biliyoruz. Kuyu ruhsatlı olmadığı için güneş panelini kuramıyoruz.  Elektrik faturalarını da altında kalkamıyoruz. Bu konuda destek verirseniz gerçekten Türkiye'yi de doyururuz Dünya’yı da doyururuz ve üretimi arttırırız. Bu konuda destek vereceğinize inanıyorum” dedi. 

“Aksaray’a katkısı büyük olacak” 

Üreticinin her koşulda tüm şartlarını zorlayarak üretime devam ettiğini kaydeden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise “Yaklaşık 2 yıldır pandemiden dolayı fuarı yapmamıştık. Geçmişte 5 yıl üst üste yaptık. Bu sene Uluslararası Tarım Fuarını gerçekleştirdik. Amacımız teknoloji ile üreticiyi bir araya getirmek ve yaklaşık 250 firma katıldı. Bu Aksaray ekonomisine ciddi şekilde katkı sağlayacak. Üreticimizi yeni teknoloji ile bir araya getirip teknolojiyi yakından takip edeceğiz” diye konuştu. Bu sene altıncısı düzenlenen tarım fuarına 250 firma katılırken, 3 gün sürecek fuara ilginin yoğun olması bekleniyor. Kuzey Irak'ta devam eden kilit pençe operasyonundan gelen şehit haberlerinden dolayı fuarda yapılacak birçok etkinlik ve organizasyon da iptal edildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucuya Geçit YokÖnceki Haber

Uyuşturucuya Geçit Yok

 Çaya Gelen Zam Çaycıyı Perişan EttiSonraki Haber

 Çaya Gelen Zam Çaycıyı Perişan Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar