Cemevleri İçin Yeni Düzenleme Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemevleri İçin Yeni Düzenleme Geliyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bin 585 cemevini ziyaret ederek hazırlanan kapsamlı çalışmayı görüştük" açıklaması sonrası gözler AK Parti'nin yapacağı çalışmaya çevrildi.

Alevi Raporu, yeniden düzenlenecek çalıştaylarla güncellenirken, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir rapor hazırladı. Cemevlerine ibadethane statüsü vermekten kaçınılmayacağı raporda yer aldı. AK Parti kaynakları Cemevleri için Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir Alevi Cemaati Başkanlığı kurulmasının değerlendirilebileceğini de bildirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bin 585 cemevini ziyaret ederek hazırlanan kapsamlı çalışmayı görüştük" açıklaması sonrası gözler AK Parti'nin bu konuyla ilgili ne yapacağına çevrildi. Cemevlerine statü tartışmasının devletin tek başına alacağı bir kararla verilemeyeceğine dikkat çekilirken 2009'da yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan "Alevi" raporunun yeni düzenlenecek çalıştaylarla güncellenebileceği ifade ediliyor.

Yeni Adımlar Atılacak

AK Parti çalışmayı iki koldan yürütüyor. Bunlardan biri İçişleri Bakanlığı diğeri ise Kültür ve Turizm Bakanlığı. İçişleri Bakanlığı, Alevi derneklerini dinleyerek bir rapor hazırladı. Yapılan çalışmaların çok olumlu olduğunu belirten AK Parti kaynakları, önümüzdeki günlerde yeni adımlar atılabileceğini ifade ediyor. Kurmaylar toplumsal barış sağlanacaksa cemevlerine ibadethane statüsü vermekten kaçınılmayacağına dikkat çekerek, ancak bu işin devlet eliyle yürütülmesinin Aleviliğin gelenek ve prensiplerine aykırı düşeceği için bir sorun yaşanacağını ifade ediyor.

"Ortak Bakış Açısına İhtiyaç Var"

Cemevleri için Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir Alevi Cemaati Başkanlığı kurulmasının değerlendirilebileceğini belirtilirken, "Ancak devletin müdahale hakkını saklı tutan böyle bir düzenlemeye Alevilerin ne diyeceği de çok önemli. Ortak bakış açısına ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulunuyor. AK Partili kaynaklar "O çalışmalarda çıkacak konsensus önemli. Talepler konusunda Alevi cemaati kendi arasında homojen ve mutabık olursa işin çözümü çok kolay olur. Cumhurbaşkanı, Alevi toplumunu memnun edecek bir çalışma için samimi. Bu işi çözmek Ayasofya'yı açmak kadar önemli" değerlendirmesini yapıyor. Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış Geldi Kombi Bakımını Unutmayın!Önceki Haber

Kış Geldi Kombi Bakımını Unutmayın!

“Tasarruf Edeceğiz Diye Yavrularımızı Sokakta Bıraktılar”Sonraki Haber

“Tasarruf Edeceğiz Diye Yavrularımızı So...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar