Kış Geldi Kombi Bakımını Unutmayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış aylarının gelmesi ile birlikte yanmaya başlayan kombilerin ve peteklerin temizliğinin önemine dikkat çeken Uzman Teknik Servisi Sahibi Tolga Toparslan kış aylarının gelmesiyle sezon öncesi kombi ve baca temizliği kadar kalorifer peteklerinin bakımının da önemli olduğunu belirterek “Zamanında yapılan temizlik yakıtta yüzde 30-40 tasarruf sağlar” dedi.

Yakıt tasarrufunda kalorifer peteklerinin bakımı oldukça önemli diyen Tolga Toparslan “Su devir daim yapmayınca derece artırılırsa da petekler yeteri kadar ısınmaz. Bu da faturanıza yansır. Özellikle kış ayları gelmeden ya da bu aylarda kombi bakımı ve petek bakımı çok önemli” hatırlatmasında bulundu.

Üstü Isınıp Altı Isınmıyorsa Petek Temizliği Şart!

Tesisat ustası Tolga Toparslan “Yüksek derece yanmalara rağmen peteklerin üstü yanıyor altı ısınmıyorsa bu, peteklerinin tıkalı olduğu ve bakım zamanı geldiği anlamına geliyordur” diyerek  yeni kombilerin kurulumdan 2 yıl sonra, ama 5 yılı geçmiş kombilerin her yıl bakımının yapılması gerektiğini söyledi. Toparslan Kış aylarının sıcak geçmesi için ve yakıttan tasarruf sağlamak için kombi ve petek bakımının çok önemli olduğunu belirterek “Kombi bakımında cihazın suyunun boşaltılması, cihazın içindeki pisliklerin ve tozların temizlenmesi, genleşme tankının havasının kontrol edilmesi, filtrelerin temizliği ve gaz ayarının kontrolü yapılmaktadır. Petek temizliğine ihtiyaç duyan müşterilerimize petek temizliğinin yapılmasının önemini anlatıyoruz. Müşterimiz uygun görürse petek temizliğini de yapıyoruz” diye konuştu.

“Yeterlilik Belgesi Talep Edin!”

Evlerinde petek ve kombi bulunan vatandaşların mutlaka yeterlilik belgesi bulunan usta ve teknikerleri talep etmelerinin önemli olduğunu söyleyen Toparslan “Maalesef her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de eline anahtarı alan bu işleri yapmaya çalışıyor. Vatandaşımız da uygun fiyat verildiği için işin ehli olmayan ustalara kombi ve peteklerini emanet ediyorlar. Sonra problem yaşıyorlar. Vatandaşlarımızın teknik servisler konusunda mesleki yeterliliği ve belgeleri olan servisleri tercih etmeleri önemli” diyerek devletin verdiği yeterlilik belgesi ve mesleki eğitimi olan ustaların ve teknik servislerin hem zaman hem de para kazandırdığını ifade etti. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buğday İthalatında Çin’i Bile Geçerek Dünya Lideri OldukÖnceki Haber

Buğday İthalatında Çin’i Bile Geçerek Dü...

Cemevleri İçin Yeni Düzenleme GeliyorSonraki Haber

Cemevleri İçin Yeni Düzenleme Geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar