Cep Telefonları İle İlgili Korkutan Tehlike! “Bilinenden Üç Kat Fazla…”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cep Telefonları İle İlgili Korkutan Tehlike! “Bilinenden Üç Kat Fazla…”
<p>Bulunduğumuz teknoloji &ccedil;ağında cep telefonları artık hayatımızın vazge&ccedil;ilmezleri arasında girdi. Adı &#39;telefon&#39; ama işlevi bir telefondan daha fazlası...</p>

Her an ya elimizde ya cebimizde olan cep telefonlarının yaydığı radyasyonun bilinenden daha fazla olduğu ortaya çıktı. Cep telefonlarından yayılanı radyasyon miktarının, uluslararası kuruluşlarca belirlenen ve şirketlerin belirttiği miktardan ortalama üç kat fazla olduğu tespit edildi. Yetkili uluslararası kuruluşlar tarafından en çok tercih edilen 3G ve 4G bağlantıya sahip çeşitli telefon modelleri üzerinde yapılan araştırmalardan derlenen bilgilere göre, cep telefonlarının Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından belirlenen üst sınırdan daha fazla radyasyon yaydığı ve bu değerlerin şirketlerin açıkladığı miktarların çok üzerinde olduğu belirlendi. 

Yetkili uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenen kılavuza göre, cep telefonlarının en fazla ABD'de 1.6W/kg, Avrupa bölgesinde ise 2W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunuyor.

FCC'ye göre belirlenen limitten fazla radyasyon yayan cihazlar insan sağlığını olumsuz şekilde etkiliyor. Bilindiği üzere cep telefonları radyasyon yayıyor, radyasyonun vücudumuz üzerindeki olumsuz etkileri ise malum. Telefonları uçak moduna almak bile radyasyondan kaçmamızı sağlayamıyor, sadece aldığımız radyasyonu azaltıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre radyasyon, kanserin en önemli nedenlerinden biri... Peki, cep telefonları radyasyon yayarken buzdolabı, televizyon, mikrodalga fırın masum mu? Elbette her evde olan bu cihazlar da radyasyon yayıyor. Henüz cep telefonu kullanımı ve kanser arasındaki ilişkiye dair kuvvetli kanıtlar olmasa da tedbirli olmakta fayda var.

Radyasyonsuz Yaşam İçin Tüyolar

Dünyada radyasyon yayan cihazlar konusunda araştırmalar devam ediyor. Siz yine de tedbiri elden bırakmayın; Cep telefonlarından mümkün olabildiğince uzak durun. Cep telefonu ile konuşurken kulaklık kullanın. Cep telefonu alarmını kuruyorsanız, telefonunuzu uçak moduna getirin. Mümkünse uyuduğunuz odada cep telefonunuzu bulundurmayın. Cep telefonları olabildiğinde vücuttan uzak mesafede bulunmalı ve özellikle uyku sırasında vücuttan uzak tutulmalı. Pantolon ve gömlek ceplerinde taşınmamalı. İş yerinde uzun saatler bilgisayar başında ve kulağınızda vakit geçirdikten sonra evde hemen televizyonun karşısına geçmeyin. Yürüyüş yapın, kitap okuyun... Fırsat buldukça açık havada vakit geçirin ve tabii telefonu elinizden bırakmayı unutmayın.

Teknolojinin Bu Kadar Hayatımıza Girmesinin Bedelini Sağlığımızla Ödüyoruz

 Peki, cep telefonları radyasyon yayarken buzdolabı, televizyon, mikrodalga fırın masum mu? Elbette her evde olan bu cihazlar da radyasyon yayıyor. Her gün bir kâse yoğurt yenmesi, çokça su tüketilmesi, cihazları uyurken kapatmak gibi önerilerin yanı sıra: “Mikrodalga fırın kullanmayın. Bulaşık, çamaşır makinesi gibi aletler çalışırken yakınında bulunmamaya özen gösterin. Yatarken modem başta olmak üzere tüm elektrikli cihazları kapatın. Saç kurutma makinelerini aralıklı olarak kullanın.

En Çok Bilinen Ve Çokça Merak Edilen “Kaktüs Radyasyonu Emer Mi?”

Kaktüs, İngiliz sarmaşığı, Leylak ve Benjamin ortamı radyasyonun kötü etkilerinden arındıran bitkilerdir.  Özellikle çok büyük kaktüsler radyasyonu alabilir. Kaktüslerin dikenleri havadaki elektriklenmeyi kendisine çeker, dolayısıyla saksısı ne kadar büyükse o kadar çok radyasyon emme kapasitesi vardır. Bunun sebebi bitkinin emdiği radyasyonu topraklamasıdır; zaten bitkinin kendisi de toprak üzerindedir. Kaktüsün dışında beyaz ve pembe kuvars kristali ile radyasyon emme özelliği bulunan doğal taşlardan telefon kılıfları kullanarak ve haftada en az bir kere çıplak ayakla toprağa basarak yaşamımızı kuşatan elektronik cihazların bizi maruz bıraktığı radyasyondan korunabiliriz. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Kantininde Gıda LogosuÖnceki Haber

Okul Kantininde Gıda Logosu

Aksaray’ın İhtiyaçları İletildiSonraki Haber

Aksaray’ın İhtiyaçları İletildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar