Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvurular Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvurular Başladı
Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular başladı. Başvurmak isteyen öğrenciler 25 Şubat 2024 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitim vermek üzere kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde 2023 itibariyle 15 b in 910 öğrenci aktif olarak eğitimine devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 700 öğrenci mezun oldu. 139 atölye, 262 derslik, 20 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde 4 bin 541 eğitmen öğrenci geleceğe hazırlanıyor.

Atölye için başvurular 7 Şubat tarihinde başladı ve 25 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme ve geliştirme konusunda meraklı bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor.

Başvuru yapan adaylar, öncelikle “E-Sınava” katılım gösteriyor. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ise ikinci adım olan “Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama” aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar “Uygulama Sınavına” davetli oluyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler ise Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim almaya hak kazanmış oluyor.

Adaylara sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından oluşan toplam 40 soru soruluyor. Atölyede eğitim almak isteyen adaylar, özgün fikirlerini ortaya çıkaran, aynı zamanda teknik bilgilerini de kullanabilecekleri proje temelli aşamalardan geçiyor.

 

5 Sınıf Dalında Başvuru Alınacak

Deneyap Teknoloji Atölyelerine 2023-2024 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerden e-sınav için başvuru alınacak. Öğrenci Seçme Sınavı için başvurular ise www.deneyap.org  ve www.t3kys.com adresinden yapılabilecek. Adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip edebilecek.

 

Eğitim Süreci 2 Aşamadan Oluşacak

Eğitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşacak. Atölyelerde Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri yüz yüze; Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yapay Zeka ve Mobil Uygulama dersleri ise çevrimiçi eğitim olarak veriliyor.

Öğrenciler, teknoloji eğitiminde atölyede kullandıkları eğitim içerikleri ile ilişkili malzeme ve ekipmanlarla erken yaşta tanışmış oluyor. Atölyede 11'i ortaokul olmak üzere 11'i lise seviyesinde toplamda 22 kitap yayını bulunuyor.

 

36 Ay Ücretsiz Teknoloji Eğitimleri

11 farklı program başlığında 36 aylık eğitimler de öğrencilere tamamen ücretsiz olarak sunulurken, atölyeye dahil olmak isteyen öğrenciler, tüm aşamaları başarıyla tamamlamalı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim alan öğrenciler teknoloji alanında almış oldukları eğitimleri, bilgi ve tecrübeleri kullanarak her eğitim sonunda proje şenliklerine katılım sağlıyor. Bu şenliklerde öğrenciler özgüven kazanarak takımlarını kurup mentörleri eşliğinde ulusal ve uluslararası olmak üzere TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlanıyor. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alzheimer Şehit Annesi, Her Şeyi Unutsa da Oğlunu UnutamıyorÖnceki Haber

Alzheimer Şehit Annesi, Her Şeyi Unutsa...

Ölüm Yolunda Kaza! Bu Sefer Ucuz AtlatıldıSonraki Haber

Ölüm Yolunda Kaza! Bu Sefer Ucuz Atlatıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar