Alzheimer Şehit Annesi, Her Şeyi Unutsa da Oğlunu Unutamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alzheimer Şehit Annesi, Her Şeyi Unutsa da Oğlunu Unutamıyor
Aksaray’da yaşayan şehit annesi Atike Yümer, Alzheimer hastalığına yakalandı ancak şehit düşen oğlunu unutmadı.

Yediği yemeği bile unutan Yümer, şehit oğlunun fotoğrafıyla gözyaşı döküyor.

Kuzey Irak Metina kampı Dinazor kayalıkları bölgesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Ankara GATA Beyin Cerrahisi kısmında tedavisi devam ederken 3 Temmuz 1998’de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Yümer’in şehadetinin üstünden 27 sene geçti.

Acı olayın üzerinden 27 sene geçmesine rağmen, Yümer'in ailesinin acısı hala ilk günkü gibi taze. Alzheimer başta olmak üzere birçok sağlık sorunuyla uğraşan 73 yaşındaki şehit annesi Atike Yümer, yediği yemeği unutsa bile oğlunu hiçbir zaman unutmadı.

 

"Yediğim Yemeği Bile Unutuyorum Fakat Oğlumu Unutamıyorum"

Yaşadığı acıyı paylaşan şehit annesi Yümer, "Alzheimer hastasıyım. Hayatımda olan neredeyse hiçbir şeyi, hiçbir kimseyi hatırlayamıyorum. Fakat şehit oğlumun acısını unutamıyorum. Hala ilk günkü acısı tazeliğini koruyor. Oğlumla anılarımı sürekli düşünüyorum. Gülüşü, bakışı, bana anne diye sarılmasını unutamıyorum. Aradan 27 yıl geçti ama ben acısına hala dayanamıyorum. Evlat acısı çok zormuş. Bazen yediğim yemeği bile unutuyorum fakat ben oğlumu unutamıyorum. Yüzü, gözümün önünden gitmiyor. Sanki kapı açılacakmış da o gelecekmiş gibi hissediyorum.

Bayramlarımız, özel günlerimiz buruk geçiyor. Bütün şehit ailelerine Allah sabır versin. Acıları kalbimizde. Sağlık sorunlarım var. Dizlerim tutmuyor ve Alzheimer hastasıyım ama hiçbir hastalık, oğlumun yokluğu kadar beni zorlamıyor. Alzheimer hastası olmam da oğlumu unutmama etki etmiyor. Analara, babalara, evlatlara, eşlere, rabbim bu tarifsiz acıyı yaşatmasın inşallah" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Otomotiv Sektörünün 3 Büyük Markasını, Aksaraylılarla Buluşturmanın Heyecanı ve Mutluluğunu Yaşıyoruz"Önceki Haber

"Otomotiv Sektörünün 3 Büyük Markasını,...

Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvurular BaşladıSonraki Haber

Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar