Chp İl Başkanı ERTÜRK;  “Aksaray Tarihinde Ve Ak Partili Belediyeler Tarihinde En Başarısız Belediye Başkanı İle 2 Yıl”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Chp İl Başkanı ERTÜRK;  “Aksaray Tarihinde Ve Ak Partili Belediyeler Tarihinde En Başarısız Belediye Başkanı İle 2 Yıl”
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk gazete ve internet gazetesi köşe yazarlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek il gündemini değerlendirdi

Köşe yazarlarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Ertürk iki yılı aşkın süredir sürdürdüğü CHP İl başkanlığı dönemi çalışmalarından bahsederek “2 Yıl önce CHP İl Başkanlığı görevime başladığım andan itibaren farklı bir muhalefet anlayışı ile çalışacağımı dile getirmiştim. Ben ve İl Örgütü’müz sizin de yakından takip ettiğiniz gibi iktidarın yaptığı güzellikleri alkışlayan ve teşekkür eden ama gördüğümüz eksikleri ve yanlışları da hiç çekinmeden dile getiren bir muhalefet anlayışı ile çalışıyoruz” dedi. Ertürk “İlimizin önemli kalemleri ile bir araya gelerek sizlerin penceresinden bizleri dinlemek, varsa hatalarımız, eksiklerimizi not almak için bir araya geldik. Davetimize ilgi göstermeniz bizleri çok mutlu etmiştir” diye konuştu.

Gazete köşe yazarlarının sorularını samimiyetle cevaplayan Ertürk bir gazetecinin “Millet İttifakı’nın il başkanları ile bir araya gelerek böyle bir söyleşi yapmayı düşündünüz mü?” Soruna “Tabii ki önümüzdeki zaman dilimlerinde Millet İttifakı hatta Cumhur İttifakı il başkanları ile birlikte gazetecilerin soru ve önerilerini dinleyebiliriz. Bizler ilimize faydası olacak her teklife sıcak bakarız” dedi.

“Aksaray’ın Sorunlarını Ne Kadar Çok Kişi Gündemde Tutarsa O Kadar Erken Çözülür”

CHP’nin 22 Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Aksaray ziyaretlerinin ardından Aksaray’ın sorunlarını CHP Genel Kurulu ve mecliste CHP’li milletvekilleri tarafından gündem getirilmesinin kente çok katkı sağladığını belirten köşe yazarları  “CHP’li Heyetlerin Aksaray’a gelip gitmesinin ardından birçok siyasi parti de ile çıkarma yaptılar. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu yöneltti.  “Aksaray İktidara verdiği oyun karşılığını almıyor” diyen Başkan Ertürk “Cumhur İttifakı’nın 2 AK Parti 1 MHP Milletvekili var.  Siz üçünü hiç bir arada gördünüz mü? Bırakın üç milletvekilini AK Parti’nin 2 Milletvekilini yan yana gördünüz mü? Göremezsiniz. Meclis’te de yoklar. Hal böyle olunca bizler de CHP’nin 138 Milletvekili ile Aksaray’ın 19 yıldır söz verilmiş ama yapılmayan tüm sorunlarını meclise taşıma kararı aldık.

Bizden sonra diğer muhalefet partilerinin ilimize Genel Başkanları ya da Milletvekillerini getirmeleri bizleri de çok mutlu etti. Aksaray ne kadar ülke gündeminde ve meclis gündeminde kalırsa, bekleyen başta tren yolumuz olmak üzere tarımsal sulama ve diğer sorunlarımızın daha hızlı çözüleceğine inanıyoruz.  Bakın bu girişimler ve söylemlerden sonra en kısa zamanda tren yolunun ihale aşamasına geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Önceki Belediye Başkanlarını Arayacağımız Aklımızın Ucundan Geçmezdi”

Bir köşe yazarının Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve ekibi göreve geleli 2 yılı geride bıraktı.  2 Yıllık Aksaray Belediyesinin çalışma karnesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna AK Partili belediye başkanlarının birinin diğerini arattığını söyleyen Başkan Ertürk “Nevzat Palta’dan sonra Haluk Şahin Yazgı geldiğinde Nevzat Palta’yı arayacağımızı hiç düşünmezdik. Haluk Şahin Yazgı’dan sonra yeni bir belediye başkanımız var ama Haluk Şahin Yazgı’yı arayacağımız aklımızın ucuna gelmezdi. Maalesef Haluk Şahin Yazgı’yı arar hale geldik. Ortada değerlendirme yapacak bir belediye çalışması yok. Pandemi döneminde Belediyenin dağıttığı destekler var. Onlar da sosyal belediyeciliğin gereğidir. Şehrin bir giriş çıkışı yok. Ulusal medyada Aksaray’ı tanıtım adı altında söylemleri var ama nereyi nasıl tanıtıyor bilmiyorum. Ben İstanbul’a ne zaman gitsem, hala ‘Hangi Aksaray?’ sorusuyla karşılaşıyorum. Allah’tan plakamız 68. Her gelen 68 projeyle geliyor. Geçen sürede bu 68 projenin 8’i gerçekleşiyor mu?” Yanıtını verdi. Ertürk “Öğrenci yurdu meselesinde mevcut Belediye Başkanı Evren Dinçer’e yalvardık. ‘Burayı hangi öğrenci vakfı olursa olsun verme kardeşim. Aksaray’ın 16 Milyon lirasını ismini cismini bilmediğin bir yere tepeden gelen bir emirle verme. Burasını hasta konuk evi yap.

 İlçelerden gelen hastalar burada konaklasın. Bir minibüs görevlendir. Buraya gelen hastalar rahatlıkla hastanelerine gidip tedavilerini olsunlar’ dedik dinlemedi. Bizim Belediye Meclis üyemiz ‘bedelsiz veremezsiniz’ diyince Belediye Başkanı ‘1 liraya veririm’ dedi. ‘Ya Allah aşkına babanın malı olsa 1 TL veremezsin’ dedik. Bizi dinlemedi. Milletin malını yurda devretti. Bizler de yürütmeyi durdurma kararı için başvurduk.  Mahkeme başvurumuzu reddetti. Bölge idare mahkemesine müracaat ettik. Konuyu takip ediyoruz. Belediyecilik kanunu madde 75/D bendi diyor ki Belediyeler taşınmazlarını sadece kamu kurumlarına bedelsiz veremez” ifadelerini kullandı.

“2019 Mart 30’dan itibaren gittiğim mahalle, cadde ve sokaklarda bir değişiklik görmüyorum” diyen Başkan Ertürk “Eğer iddia edildiği gibi alt yapıya ağırlık veriliyorsa bunda herhalde kimse görmesin diye gece çalışıyorlar. Aksaray’ın mevcut belediyesini Aksaray tarihinde, hatta AK Partili belediyeler tarihinde en başarısız belediye başkanı olarak tanımlayabilirim. Umarım bu eleştirilerimizden sonra kalan süreyi Aksaray’a hizmet için değerlendiren bir belediye Başkanı grafiği çizer. Biz de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
“Başarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz”Önceki Haber

“Başarmak için hep birlikte mücadele ede...

5 Zehir taciri tutuklandıSonraki Haber

5 Zehir taciri tutuklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar