CHP’den 14 Kişi Aday Adaylığı Başvurusu Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den 14 Kişi Aday Adaylığı Başvurusu Yaptı
CHP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı.

Aksaray'da tarihin en yoğun ilgisini yaşayan CHP, 14 milletvekili aday adaylığı başvurusu aldı. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partiler, milletvekili aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdi. Aksaray'da CHP'den milletvekili olmak isteyen 14 aday adayı başvuruda bulundu. 

Herkesin Yolu Açık Olsun

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, "14 aday adayımız başvurularını yaptı. Gördüğünüz gibi kardeşlik içerisinde hoş bir rekabet içerisinde aday adayı başvuru sürecimiz gerçekleşti. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum herkesin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı. 

Aksaray Tarihinde Görülmemiş Bir Aday Adayı Yoğunluğu

Aksaray'da CHP'ye yoğun bir ilgi yaşandığına değinen CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, "İl başkanımızın ilçe başkanımızın ve parti yöneticilerimizin öncülüğünde 14 milletvekili aday adayı olarak adaylık başvurumuzu resmî olarak yapmış olduk. Aksaray tarihinde görünmemiş bir şekilde aday adayı yoğunluğu aslında Aksaray’da Cumhuriyet Halk Partisinin ne konumda olduğunu, hangi konuma yükseldiğini ortaya koyan en önemli işaret" dedi.

14 Mayıs Gecesi Herkesin Gözü Kulağı Aksaray'da Olsun

Çok sayıda sektörden kişinin aday adaylığı için başvurduğunu belirten Ertürk, açıklamalarının devamında şöyle konuştu: "Hepsi birbirinden kıymetli alanında uzman iş insanı, çiftçi, veteriner hekim, sağlıkçı birçok arkadaşımız bugün partimize aday adaylığı müracaatını yapmış oldu ve resmen genel merkeze başvuru yapılmış oldu. Bundan sonra tüm arkadaşlarımla şu konuda hem fikiriz; nasıl bir liste olursa olsun, hangimiz o listenin neresinde olursak olalım ya da o listede bulunmayalım bunun hiç bir önemi yok. Bundan sonra iki önemli hedefimiz var; bir tanesi ve daha önemlisi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı yapmak, ikincisi de Aksaray'ın makûs talihini yenip il olduğu günden bu yana hiç bir şekilde milletvekili çıkartamayan Aksaray'ın milletvekillerini parlamentoya göndermek. Bu iki hedefe ulaşmanın en temel koşulu yoğun bir şekilde çalışmak. Parti içerisinde tek vücuduz, tek yumruğuz. Aile içindeki o dayanışmayı sağlayan başta il başkanımız olmak üzere tüm örgütümüze teşekkür ediyorum. Aday adaylarımızla, örgütümüzle pazartesinden itibaren 10-15 koldan sahaya yayılacağız. Zaten 3 yıldır hep sahadaydık bundan sonra daha fazla ekiple daha fazla kadroyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikalarını, ideallerini, yaptıklarını ve iktidar olduktan sonra yapacaklarını Aksaray halkına anlatacağız. Buraya gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aday adaylığı başvurusunu yapan tüm arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Genel merkez yöneticilerimize de söyledik; 14 Mayıs gecesi herkesin gözü kulağı Aksaray’da olsun. Çünkü Aksaray’dan hem çok mutlu hem çok şaşırtıcı haberleri Ankara’ya, genel merkezimize vereceğiz." Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti'de E-Temayül YapılacakÖnceki Haber

Ak Parti'de E-Temayül Yapılacak

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı Gururla KutlandıSonraki Haber

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı Gururla K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar