CHP’li Belediye’den Ekmeğe Büyük İndirim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Belediye’den Ekmeğe Büyük İndirim
Yeşiltepe Beldesi Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, halk ekmeği, belediye bünyesinde 4.5 liraya satmaya başladı.

CHP'li Yeşiltepe Beldesi Belediye Başkanı Tahsin Çelik, belediye bünyesinde halk ekmeği 4.5 liradan satmaya başlayarak, vatandaşın ucuz ekmek almasına öncülük ediyor. Vatandaşlar ucuza ekmek almaktan dolayı memnuniyetini dile getirirken, Başkan Çelik de "Bu ekmeğin sırrı, halkın sofrasına ortak olmak, halkın dertleriyle dertlenmek" dedi.

 

"Türkiye'nin En Ucuz ve En Kaliteli Ekmeğini Üretiyoruz"

Vatandaşın ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Biz de insanlarımıza nasıl bir katkı sunarız diye düşünürken dedik ki en büyük ihtiyaç, sofralara ortak olalım. Türkiye'nin en ucuz ve iddia ediyoruz ki en kaliteli yani sıradan malzemelerle üretilen değil tamamen doğal maya, haricinde hiçbir katkı maddesi olmayan özellikte ekmek üretiyoruz. Bir diğer bir özelliği de matador olarak bildiğimiz döner fırınlarında meşe odunuyla lezzetli bir ekmek üretiyoruz. İnsanların sofralarına bu şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

 

"Yeşiltepe Beldesinde Her Yerde Ekmek 4.5 Lira"

Halk ekmeğin bir çok şehirde olduğunu ve ucuz ekmek ürettiğini belirten Çelik, "Bizim iddiamız Türkiye'nin en ucuz ekmeği derken biliyorsunuz halk ekmek bir çok şehrimizde var. İnsanlarımızın birçoğu halk ekmek fırınlarına gidemiyorlardı haklı olarak gitseler de yetişemiyorlardı. Hem yerel esnafı mağdur etmeyelim hem bütün insanlarımız eşit fiyata ekmek yesin diye Yeşiltepe beldesindeki marketlerde, lokantasında yani her yerde ekmek 4.5 lira sadece bizim fırınımızda değil" ifadelerini kullandı.

 

"Vatandaşlardan Ekmek Konusunda Çok İyi Dönüşler Oldu"

Beldede fırıncı olmadığını, ekmeğin iki farklı fırından geldiğini belirten Çelik, "Biz yerel esnafı da mağdur etmedik. Burada fırıncının olmaması da açıkça söyleyeyim bizim için bir avantajdı. Bu şekilde satıyoruz. Vatandaşlardan ekmek konusunda sağ olsunlar çok iyi dönüşler oldu. Çok mutlular, çok memnunlar. Hatta öyle ki beldemizde görev yapan memurlar giderken kendilerine ve komşularına ekmeğini beldemizden götürüyorlar. Örneğin pazartesi günü beldemizin pazarında pazar esnafımız 'Başkanım ben giderken 50 tane ekmek götürüyorum, 6 nüfusum var. Başka bir yerden ekmek almıyorum. Sizden Allah razı olsun' dedi. Biz insanlara dokunarak ihtiyaçlarını bir nebze de olsa rahatlattık" açıklamasını yaptı.

 

"Pahalı Un Kullanıyoruz Ama Zarar Etmiyoruz"

İstenirse merkeze de bu fiyata ekmek gelebileceğini söyleyen Başkan Çelik, "Biz 6. ayda üretime başladık. Çevredeki köylere de merkezimize de seve seve ekmek göndeririz. Biz ekmekten zarar etmiyoruz. Çünkü her türlü hesabımızı yaptık ve iddia ediyoruz biz pahalı da un kullanıyoruz ama zarar etmiyoruz. Kesinlikle kendini koruyor" dedi.

 

"Günlük 2000-2500 Ekmek Satıyorum"

Yeşiltepeli market esnafı Süleyman Gündüz, "Vatandaşlar ekmeği alıyor. Talep var civar köylerden de gelip alıp götürüyorlar ekmeği sıkıntı yok. Toplam günlük 2000-2500 arası ekmek satıyorum. Memnunlar fiyattan memnun vatandaşlar" ifadelerini kullandı.

Yeşiltepeli vatandaş Tahsin Koçer ise "Halkımız için de güzel, kasabamız için de güzel. Bu ekmek fiyatına başka yerde yok. Dışarıda ekmek 7 lira burada 4.5 lira. Normalde 20 ekmek parasına 30 ekmek alıyoruz. Civar köylerden de buraya geliyorlar ekmek almaya. Ucuz olduğu için tek bizim burası sebeplenmiyor" dedi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda UygulanacakÖnceki Haber

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, Hacı Ce...

Vali Kumbuzoğlu Köy Köy Gezip Vatandaşlara Kulak VerdiSonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu Köy Köy Gezip Vatandaşla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar