Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda Uygulanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda Uygulanacak
Aksaray İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çoklu yabancı dil eğitim modeli, ilk olarak Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda uygulamaya koyulacak.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çoklu yabancı dil uygulamasının Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda yapılacağını duyurdu. Ortaokul beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasını, 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata geçiren Millî Eğitim Bakanlığı, yeni analizler yaparak, uygulamaya katılan öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavlarında yabancı dil net ortalamalarının diğer öğrencilerden daha fazla olduğunun belirlenmesi üzerine yeni bir yabancı dil eğitim modelini daha uygulamaya geçirdi.

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için hayata geçirilen "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"yle beraber yabancı dil ders saatlerinde artışa gidilirken İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi de verilmeye başlandı. Yeni modelin pilot uygulaması, 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Öğrencilerin dil becerilerinin, 'okuma, dinleme, konuşma ve yazma' alanlarının tümünde ölçülmesi için sistem geliştirilecek ve öğretmenlere bu dört alanda dil yeterliliğinin geliştirilmesi için eğitim verilecek.

 

22 Ders Saati Yabancı Dil Eğitimi Verilecek

Aksaray'da da Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nun dahil edildiği uygulamada; 5. Sınıf öğrencileri, 16+2 ders saati İngilizce, 4 ders saati Almanca olmak üzere haftada toplam 22 saat yabancı dil eğitimi alacak. Diğer kademelerdeki öğrenciler  günde 7 ders saati alırken, ortaokul 5. sınıf öğrencileri günde 8 ders saati eğitim alacak. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli Malı Kutlamasında 13 Öğrenci Hastanelik OlduÖnceki Haber

Yerli Malı Kutlamasında 13 Öğrenci Hasta...

CHP’li Belediye’den Ekmeğe Büyük İndirimSonraki Haber

CHP’li Belediye’den Ekmeğe Büyük İndirim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar