Çıtak: "Bu Şehrin Siyasetçileri Rehavet Ve Kibirden Halkına Hizmet Etmeyi Unutmuş”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çıtak: "Bu Şehrin Siyasetçileri Rehavet Ve Kibirden Halkına Hizmet Etmeyi Unutmuş”
Söz Konusu Aksaray'da çarpıcı açıklamalarda bulunan MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, "Bu şehrin en büyük sorunu rehavet ortamında yönetilmesi. Bu şehrin siyasetçileri çok rehavet içerisinde" dedi.

Söz Konusu Aksaray programının son bölümünde MHP Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, Dilek Eyüboğlu'nun moderatörlüğünde, Gazeteci Celil Acar ve Harun Atalay'ın sorularını yanıtladı.  Aksaray'ın "Ben bilirim" algısıyla yönetilmekten dolayı geride kaldığını savunan MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, "Birlikte yöneteceğiz" mesajını vererek, göreve gelmesiyle birlikte Aksaray'a hizmet noktasında gecesini gündüzüne katarak, bu işi uzmanlarıyla yürüteceğinin sözünü verdi.

"Beni Babamın, Eşimin ve Eşimin Ailesinin İşinden Vuramazlar"

Artık eski seçim havasının kalmadığına dikkat çeken MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, "Dünya artık değişti, eski seçim havası kalmadı. Gençliğin ağır bastığı bir dönemdeyiz. Bu hep böyle devam etmiştir. 60'lar 80'ler sürekli kuşak devamıyla sürdü. Biz kendimizi çok güzel tanıdık. Atmosfer daha başlamadan bizim adaylığımız açıklanırken dedim ki beni işimden dolayı vuramazlar, işimiz ticaretimiz ortadadır. Çok temiz bir ticaret yürüttük. Babamın işinden, eşimin işinden, eşimin ailesinden vuramazlar" dedi.

"Biz Bu Şehri Birlikte Yönetmeye Talibiz"

Bir belediye başkanının tekil olarak görmenin büyük bir hata olacağını ifade eden Çıtak, "Bir belediye başkanını tekil görmek yanlış. Seçim başladığından beri bu iş mühendisliğe uygun, mesleğe uygun ama bunu bir de yürütmek lazım, bunun için de ekip lazım. Çok iyi bir ekip kurduk, her kesime hitap edebilen bir ekibimiz var. Genç olmamdan dolayı eleştiriyi toplumdan değil, siyasi partilerden alıyoruz. Topluma girdiğimizde kendi yaş grubumuz +10 -10 çok iyi karşılandık. Biz kendimizi tamamlamış kişileriz. Tamamlamasak zaten aday gösterilmem. Biz bu şehri birlikte yönetmeye talip olduk" sözlerini kullandı.

"Ben Aslında Hiçbir Şey Bilmiyorum' Diyerek Belediyeyi Yönetmek İsterim"

"30 değil 50 yaşında da olsam 'Ben aslında hiçbir şey bilmiyorum' diyerek belediyeyi yönetmek isterim" diyen Çıtak, "Ben bilirim algısıyla, birkaç kişinin aldığı kararlardan yıprandı. 'Sizin çok başınızı ağrıtacağız seçilirseniz' dedi bana gençler. 'Ağrıtın' dedim. Benim başımı ağrıtabilirsiniz, çünkü enerjim var. Belediyeyi ben yönetmeyeceğim, ekiple ve şehirle yöneteceğim. Kent konseyi ve gençlik konseyi ile yöneteceğiz. Her gelen belediye başkanı kendi partisine, görüşüne uygun ya da kendi tavrına uygun projeler üretiyor. Ama bu şehir dinamikleri, OSB'si çok güçlü. Bunun için benim gençliğim büyük avantaj. Genel siyasetin seçimini geçtik, şu an genel siyaseti devam ettirirsek bu fayda sağlamaz. Bu şehir kendinden bağımsız şekilde yürütülüyor. Ekibe, kadrolara bakılsın diyoruz. Projeler çok basit. Herkes yapılacak ve yapılmayacak vaatleri söylemeye başladı. Yapılmayacakları çok konuşuyorlar, halk da 'yapılacaklara bakalım' demeye başladı. Aksaray'da proje üretmek için mimar olmanıza gerek yok, sıkıntılar çok bariz belli" açıklamasında bulundu. 

"Bu Şehrin En Büyük Sorunu Rehavet Ortamında Yönetilmesi"

Aksaray'ın en büyük sorununun rehavet olduğunu belirten MHP Belediye Başkan Adayı Çıtak, "Bu şehrin en büyük sorunu rehavet ortamında yönetilmesi. Bu şehrin siyasetçileri çok rehavet içerisinde. İttifak öncesinden belediye olarak bir AK Parti yönetimi var. Osman Ertuğrul zamanında çocuktum, kısa zamanda çok iyi işler başardı aslında. O zamandan bu zamana kadar ülkenin harici bir yükselişi oldu bütün Türkiye açısından. Diğer şehirlerin yükselişine bakıyoruz bir de bize bakıyoruz. Bizim şehrimiz birçok konuda geç kaldı ve hala geç kalmaya devam ediyor. Sahada 2002, 2007, 2011 yıllarındaki AK Parti milletvekillerini soruyoruz ama halk hatırlamıyor. Çünkü rehavet ortamı var. Cumhurbaşkanımızın verdiği o aura ile nasılsa kazanıyoruz diyerek yönetildik. Keşke güzel şekilde yatırımları alabilseydik. Devlet noktasında en iyi yatırımları alabilseydik, belediye de buna katkı sağlasaydı. Ben devlet yatırımı ve belediye yönetimi konusunda Aksaray'ın çok geride kaldığını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. 

"Kentsel Dönüşüm, Aksaray'ımız İçin Hiç Durmadan Devam Etmek Zorunda"

"Kentsel dönüşüm, Aksaray'ımız için hiç durmadan devam etmek zorunda" diyen Çıtak, "Biz 20 sene sonra kentsel dönüşümle tanıştık. Mevcut belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz ama biz çok geç tanıştık. Bakınca diğer şehirlere gittiğimizde kentsel dönüşüm çok erken başladı. Temel atma töreninde Bakanımızın çok net ifadesi vardı, 'Kentsel dönüşüm için herhangi bir raporu toplayıp geldiğinizde bakanlığımız o şehrin emrindedir' dedi. Bu konuda CHP ve diğer partilere eleştiride bulundu ve 'Siz istemediniz' dedi. Biz Cumhur İttifakı'nın paydaşıyız, biz kazanırsak kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Yeni açılan bölgeyi daha büyük parsellerle, küçük değil, bu kez emlak noktasına döndü OSB. Yapıp kiralamaya açıldı. Üretici alamadı, emlakçılar aldı dükkanları, kiralama noktasına geldi. Bunun önüne geçmemiz lazım. Yapacağımız alanların tahsislerinde gerçek yatırımcılara ulaşmak istiyoruz" sözlerine yer verdi.

"Göreve Geldikten Sonra Sosyal Belediyecilikle Yöneteceğiz"

Göreve geldikten sonra sosyal belediyecilik ile yöneteceklerini söyleyen Çıtak, "Gıda kolilerinin üzerinde 'Aksaray Belediyesi' yazacak, altına da 'Milletin malı millete' cümlesi yazacak. Aksaraylılar güven ortamı istiyor. O hesaplar açık olacak, görmek isteyen görecek. Yardımların kime nasıl ulaştığına bakacağız. Sosyal yardımlar bu sene ne kadar yapıldıysa iki katını yapacağız.  İlk yapacağım şey canlı yayınlar. Belediye meclis kararlarımız, ihalelerimiz yayınlanacak. İnsanımız şehir için alınan kararları bilsin. İhaleleri canlı yapalım, hangi firmalar hangi şartlarda alınmış görülsün biz rahatlayalım. O dedikodunun altına hiç girmeyelim" ifadelerine yer verdi.

"Kültürel Belediyecilik Olarak Ön Plana Çıkmamız Gerekiyor"

Aksaray'ın kültürel belediyecilik olarak ön plana çıkmak zorunda olduğunu belirten Çıtak, "Hala 68 Aksaray ile ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Aksaray'ın tanıtımıyla yönetmemiz lazım. 'Kapadokya'nın başlangıcı' tasviri beni çok rahatsız ediyor. Artık Kapadokya'yı alan bir Nevşehir var. Nevşehir'de bir turistin kalma süresi 2-3 gün arasında. O kadar iyi otel olmasına rağmen 2-3 gün kalabiliyor. Bizim bunu Aksaray'da 2 güne getirmemiz çok önemli, bu da konaklama ile olur. Turizmi, belediyecilik anlayışıyla yürütemezsiniz. Kongre merkezi ve fuar alanı büyük bir eksiklik" dedi. 

"Bu Bir Başarı Değildir, Aksarayspor Başarılı Gösterilmesin"

Aksarayspor konusuna da değinen Çıtak, "Bu şehrin çocuklarının sporcu olarak yetişmesi için altyapı tesisleri yapılması gerekir. Transferlerde gözlemcilik kültürünü ele alalım. Biz belediyeden spora katkı sağlamak zorundayız. Osman Başkan zamanında 2. Lig'de bıraktık, düştük çıktık şimdi 2. Lig'e yeniden geldik. Bu bir başarı değildir. Aksarayspor, başarılı gibi gösterilmesin. Biz bıraktığımızda daha iyi yerlerdeydik" ifadelerini kullandı.

"Belediye Kontrolünde Bu Şehri Ayaklandırabiliriz"

"Kooperatifçiliği çok dile getiriyorum ve seviyorum" diyen Çıtak, "Biz yapacağımız dükkanları, sosyal evleri bu sistemle belediye kontrolünde bu şehri ayaklandırabiliriz. Konya bizim için çok güzel bir örnek. Konya'da ev sahibi olamayacak insanlar kooperatif ile ev, dükkan sahibi oldu. Biz bu sistemi Aksaray'a da uygulayalım" dedi.

"Rehavet Olursa, Şehrin Büyüme Noktasına Cezaevi Getirilip Konur, Biz de Susarız"

Halk açısından otopark sorunu, tren yolu ve havalimanı sorununun dile getirildiğini söyleyen Çıtak, "Otopark sorunu, tren yolu ve havalimanı belediye yapılacak gibi konuşuluyor. Tren yolu da gelirdi havalimanı da gelirdi. Yapılan havalimanı 3 şehrin ortasına yapılabilir. Rehavet olursa işte şehrin büyüme noktasına cezaevi getirilip konur biz de susarız, böyle bir durum var. Dönemin Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 2019 yılında musluklardan memba tadında su içileceğini söylemişti. Evren Bey geldi 'Musluklardan içme suyu akacak' dendi. Bu su hala akmadı. Biz sorunları biliyoruz. 5 senedir belediye meclis üyelerimiz bunları sordular, 'bu su nerede' dediler. Bize kapalı yanıt verildi. Biz geldikten sonra DSİ ile net şekilde halkımıza açıklayacağız bunu. Filtrasyon kaynaklı sorunları, kuyu, yapılan yatırımların eksik kaldığını biliyoruz" açıklamasını yaptı.

"Asla Belediye Başkanına Tahsis Edilen Evde Oturmayacağım"

Belediyenin halkla iç içe olması gerektiğini söyleyen MHP Belediye Başkan Adayı Çıtak, "Halk günlerine önem vereceğim. Programlarımız müsait olduğu sürece mutlaka cumadan sonra vatandaşlarımızla buluşacağım. Ben halihazırda sokaklarda olacağım, beni bir markette alışveriş yaparken, eşimle yolda yürürken ya da herhangi bir yerde korumasız sade bir vatandaş olarak gezerken göreceksiniz. Asla belediye başkanına tahsis edilen evde oturmayacağım. Halihazırda kiracıyım ve kirada oturmaya devam edeceğim. Benim normal hayatım bu, başkan olduktan sonra benim hayatımda pek de bir şey değişmeyecek. Farklı bir modele bürünmeyeceğim. Benim tarzım bu ve insanların bu tarzımızı seveceğine de inanıyorum" sözleriyle konuşmasını noktaladı. Yaklaşık 2 saat süren programa izleyicilerin ilgisi yoğun olurken, sosyal medya üzerinden gelen sorulara da samimiyetle cevap veren İrfan Çıtak, "Değişime sayılı günlerimiz kaldı" mesajını verdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demir: "Niyetimiz Az Laf, Çok İş"Önceki Haber

Demir: "Niyetimiz Az Laf, Çok İş"

Altın Ve Döviz Dolu Cüzdan Buldu, Karakola KoştuSonraki Haber

Altın Ve Döviz Dolu Cüzdan Buldu, Karako...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar