Çocuklarımızın Rehberi “Pusula” İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklarımızın Rehberi “Pusula” İstiyor
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Aksaray Şube Murat Günaydın, Öğretmenlik Kanunun oluşturularak yürürlüğe konulması gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilde yapılan basın açıklamasını Aksaray’da gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, eğitimin, insanın özünü  keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylemi olduğunu ve eğitimi, öğreten-öğrenen çerçevesinde insanların birbirleriyle ilişkisinden, iletişiminden ve etkileşiminden beslenen akli süreçlerin hâkim olduğu ve ahlaki sonuçların hedeflendiği faaliyetler bütünü olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

“Rehber Ve Rol Modeliz”

Öğretmenliği de tanımlayan Günaydın “Öğretmen, çocuklarımızın şuur sermayesini artırma, bilgi haznesini büyütme, idrak zeminini güçlendirme, hikmeti keşfetme, hakikate ulaşma konusunda beşerin insanlaşması ve bireyin uzmanlaşması yolculuğunda hem rehber hem de rol modeldir. Bu vasıf, öğretmenlik mesleğinin tarih boyunca önemli ve değerli kabul edilmesinin de başlıca sebebidir” ifadelerini kullandı.

“2023 Hedeflerinde Yer Alıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti içinde bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Günaydın “Mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için meslek kanununun ivedilikle yürürlüğe konulması gerekmektedir. Bizler Türkiye’nin bütün illerinden hep birlikte o iradeyi harekete geçirmek için sesleniyoruz: Meslek kanunumuzu istiyoruz, daha fazla beklemek istemiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması hedefine, 11. Kalkınma Planı’nda da Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilmesi hem talebimizi doğruluyor hem de tepkimizi haklı kılıyor. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu hususlar temelinde çıkarılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na katkı ve destek sunacağımızı bir kez daha ifade ediyor; siyasi iradeyi, TBMM’yi ve Bakanlığı bu konuda adım atmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Habçesine İlk Lavanta’yı Vali DiktiÖnceki Haber

Okul Habçesine İlk Lavanta’yı Vali Dikti

Öğretmenler Günü’nde Duygu SeliSonraki Haber

Öğretmenler Günü’nde Duygu Seli

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar