"Cumhurbaşkanımızdan Tarımsal Su Projesi Ve Demir Yolu Projesinin Başlatılmasını Talep Edeceğiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, "Cumhurbaşkanımızın ilimizi daha önceki ziyaretlerinde sözünü verdiği tarımsal su projesi ve demir yoluyla ilgili çalışmalarında bir an evvel start verilmesini kendisinden yine talep edeceğiz" dedi.

 Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aksaray'a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksaray ile ilgili sorunları içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim ettiklerini ifade eden Özkök, Aksaray için harekete geçilmesinin şart olduğunu söyledi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart Salı günü saat 13.00'te, Aksaray'da miting gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksaray ziyaretini değerlendiren Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Anadolu Ekspres ve Ekspo TV'ye açıklamalarda bulunarak, Gazeteci Dilek Eyüboğlu'nun sorularını cevapladı.

"Bir An Evvel Start Verilmesini Talep Edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her karşılaşmasında Aksaray ile ilgili sorunları ve çözümlerini içeren dosyaları kendisine takdim ettiklerini ifade eden Başkan Özkök, "Cumhurbaşkanımızın ilimizi daha önceki ziyaretlerinde sözünü verdiği tarımsal su projesi ve demir yoluyla ilgili çalışmaların bir an evvel start verilmesini kendisinden yine talep edeceğiz" açıklamasını yaptı.

"Aksaray'ı Akdeniz ve Samsun'a Bağlayacak Demir Yolunun Bir An Önce Yapılmasını İstiyoruz"

"Su ve demir yolu Aksaray için çok önemli" diyen Özkök, "Sayın Cumhurbaşkanı Aksaray'a daha önce geldiği mitinglerde söylemiş ve açıklamıştır. Biz de yarın yine Aksaray'ın tarımsal ve tarıma dayalı sanayi yönünde gelişmesi, ilimizin zenginliğinin sürmesi adına bir an önce dış havzalardan suyun getirilmesi konusunda çalışmalar için artık düğmeye basılmasını istiyoruz. Aksaray'ı Akdeniz ve Samsun'a bağlayacak olan demir yolunun bundan sonra vay efendim ihalesi yapılmış vay ihalesi iptal edilmiş, müteahhit yapmamış gibi mazeretler aranmaksızın, demir yolu ihalesinin yapılarak demir yolu hattının döşenmesi konusunda bir an evvel gayret gösterilmesi ve çalışmanın başlatılmasını rica ediyoruz" dedi.

"Gıdayı Yöneten Dünyayı Yönetir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük projeler için yorulmayacağını, İç Anadolu için bu iki önemli projenin hayata önem arz ettiğini ifade eden Başkan Özkök, "Sadece Aksaray'ın değil bölgenin ve Türkiye'nin kalbini oluşturan İç Anadolu'nun beyninin de Aksaray olduğunu düşünürsek, Akdeniz ve Samsun'a demir yolu Aksaray üzerinden bağlandığında insanlarımız rahat edecek. Dış havzalardan gelen su burada ülkeyi kurtaracak. Tarımsal potansiyeli yakalama adına çalışmalar gerçekleşecek ki hem memleketimiz için hem de dünya için çok önemli. Biliyorsunuz gıdayı yöneten dünyayı yönetir" açıklamasını yaptı.

"Artık Bu Projeler İçin İmzamızı Atalım"

"Tarım varsa yaşamak var" diyen Borsa Başkanı Özkök, "Tarıma dayalı sanayi ile birlikte istihdam ve gıdanın ayakta kalabilmesi için bu bölgeye su gelmesi hakikaten çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın vekillerimizden ve belediye başkanımızdan rica ediyoruz, havzalardan suyun gelmesi Aksaray içme suyunu da kurtarır. Artık bu projeler için imzamızı atalım diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Yeraltı Sularımız Artık İyice Çekildi"

Kış mevsiminin çok kurak geçtiğine de dikkat çeken Başkan Hamit Özkök, "Biliyorsunuz Aksaray ve bölgemiz en az yağış alan iller arasında yer almakta. Bu kış bölgemiz kurak geçti. Mart ayında ufak ufak yağmaya başlayan yağmurlar biraz da olsa rahatlattı. Nisan ayı içerisinde bu yağışların artmasını umut ediyoruz. Yeraltı sularımız artık iyice çekildi. Hasan Dağı'nda karın olması barajdaki su rezervimizi ortaya çıkarmıştır. Tarımsal sulama hayvansal ve yine vatandaşlarımızın kullandığı su konusunda çok dikkatli olmamız lazım. Özellikle Bayıraltı bölgesindeki tarımsal sulama konusunda bir sorunumuz olacak gibi. Nisan yağmurlarından umutluyuz" dedi.

"Krediye Erişme Konusu Tüm Üreticilerimizin Gündeminde"

Üreticilerin krediye ulaşma zorluğu yaşadığının sıkça gündeme geldiğine de vurgu yapan Özkök, "Çiftçimiz zor bir süreçten geçmekte. Son günlerde sıkça duyduğumuz yaşadığımız krediye erişme konusu tüm üreticilerimizin gündeminde. Tarım ve hayvancılık zor şartlarda ayakta durmak için gayret etmekte. Önceden üreticiler kamu bankalarından krediye rahat ulaşabiliyordu. Bu işlerimizi kolay hale getirebiliyorduk ama şu an finansman sıkıntısı yaşıyoruz. Bankalardaki kredilerin insanlara hızlı ulaşmamasından dolayı birçok sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız mevcut. Bu süreci kısa bir sürede aşacağımızı düşünüyorum. Yapmış olduğumuz diyaloglar ve görüşmeler sonucunda bu sıkıntıların olduğunu ve olabileceğini bize bildirdiler. Krediye erişme konusunda önümüzdeki günlerde bir rahatlama yaşayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Belediye Başkanlığı Vizyon İşi, Talip Olduysan Çalışacaksın Kardeşim"

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerini de değerlendiren Borsa Başkanı Hamit Özkök, "Öncelikle bütün belediye başkan adaylarını özgüvenlerinden dolayı tebrik ediyorum. Aksaray'da yaşamanın bir bedeli var. Hangi parti olursa olsun, kazanırsa kazansın bu memlekete hizmet edebilmenin gururunu ve şuurunu yaşayabilmeli. Seçilecek belediye başkanı Aksaray'a hizmet etmenin bir gurur olduğunun idrakına varabilmeli. Ben bu memlekette doğdum ve yaşıyorsam bedelini ödemeliyim diyebilmeli. Aday olduysanız belediye başkanı olarak bedelini ödeyeceksiniz. Belediye başkanlığı bir vizyon işi. Belediye başkanında cesaret, yürek olmak zorunda. Aksaray kendi kabuklarını kıran bir marka şehir olma yolunda ilerliyor. 450 tane organize sanayi fabrikası ile yaptığı yatırımlarıyla deli cesareti olan yürekli insanlarıyla yaşadığı bir memlekete hizmet edebilmek hakikaten çok önemli bir görevdir. Bu göreve talip olduysan kardeşim çalışacaksın. Aksaraylılar, Aksaray'ı en iyi şekilde Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmanın peşinde" sözlerini kullandı.

"Marka Şehir Olabilmek İçin Belediye Başkanı ve Ekibine Büyük Görev Düşüyor"

"Bizler çalışan insanlar olarak kendi işimizi zaten çok iyi yapıyoruz" diyen Özkök, "Bizim belediye başkanından öyle talebimiz isteğimiz olmaz. Mesele Aksaray olursa şehrin kalkınmışlığı ve gelişmişliği çok önemli. Şehrin yatırımları ve sosyalleşmesi çok önemli. Bu manada marka şehir olabilmek için burada belediye başkanına ve ekibine büyük görev düşüyor. Kazanacak belediye başkanında ben bunu istiyorum" dedi.

"Bütün Belediye Başkanları ile Nasıl Çalıştıysak Yeni Dönemde de Çalışacağız"

"Belediye başkanı, herkes yürürken koşması gereken kişidir" sözlerini kullanan Özkök, "Spor ayakkabısını giyecek, Aksaray için sürekli koşacak. Biz de sivil toplum örgütleri olarak yanında her zaman destekçisi olacağız ve bir ve beraber çalışacağımıza söz veriyorum. Bugüne kadar bütün belediye başkanları ile nasıl çalıştıysak yeni dönemde de çalışacağız. Önemli olan şehrimiz ve şehrimizin markası için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasını yaptı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray'a Hangi Müjdelerle Geliyor?Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray'a Hangi Mü...

Halk Kütüphanesi 82 Bin 108 Okuyucu Sayısına UlaştıSonraki Haber

Halk Kütüphanesi 82 Bin 108 Okuyucu Sayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar