Cumhuriyet 97 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet 97 Yaşında
Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim’de kuruluşunun 97’inci yılını kutluyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan topraklarını işgal güçlerinden kurtarmak için verdikleri mücadeleyi kazanmalarının ardından, 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet ilan edildi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı seçildi.

 "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" temeli üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle 97 yıldır tüm zorluklara rağmen varlığını sürdürüyor. Türk milletinin yeniden doğuşunun da simgesi olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor ve halkımızın coşkusuna katılıyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum günü nedeniyle Aksaray Valisi ve Aksaray protokolü kutlama mesajları yayımladı.

Vali Aydoğdu, “Milli Benliğimize Sahip Çıkacağız”

Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutluyoruz” dedi. Aydoğdu “Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu, ‘Bir tek şeye muhtacız çalışkan olmak’ prensibini daima göz önünde bulundurup çalışarak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti geçen 97 yılda gerek uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş, gerekse bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım vb. konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiş ve halkımızın refahının sağlanması kararlılığı ile dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır güçlü bir konuma gelmiştir. 97 yıllık Cumhuriyet tarihimiz içinde gerçekleştirilenler, milletimizin kısa bir sürede neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İnceöz, “Ya İstiklal Ya Ölüm”

AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlayarak, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde, en zor şartlarda dahi umutsuzluğa kapılmadan, bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu eşsiz zafer üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. En son 15 Temmuz gecesi Aziz milletimiz, hain kalkışmaya karşı İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla şanlı bir direniş göstererek, Cumhuriyetine, milli iradesine, hükümetine ve devletine sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Milletvekili İnceöz, “İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bu dönemde, birlik ve beraberlik içinde, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir güç ve kirli emelin bizi bu yoldan döndürmesine izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önümüze çıkan engelleri, oyunları tek tek bozarak Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye'yi, demokrasisiyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, özgürlükleriyle,  dünyanın en ileri, en müreffeh ülkelerinden biri haline getireceğiz. Bu vesile ile, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm gazi ve şehitlerini, tarihimizin bu en büyük eserine emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

Aydoğdu, “Coşkuyla İdrak Ediyoruz”

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu da Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Aydoğdu “Bugün, Türk Milleti olarak şanlı tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasını, Cumhuriyetimizin ilanının 97’inci sene-i devriyesinin coşkusunu ve heyecanını, en önemlisi de gurur ve iftiharını milletçe idrak ediyoruz. Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve Cumhuriyetin ilanına öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyor, bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan eden Milletimiz, tıpkı 97. Yıl önce olduğu gibi bugün de İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren aynı ruhla dimdik ayaktadır. Milletimizin, maneviyatından ve asli köklerinden aldığı inanç ve güçle tarih sahnesindeki yerini aldığı İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünde Gazi Paşamızı ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet niyazı ve saygı ile anıyor, milletimizin Cumhuriyetinin ebet – müddet olması ve azmi ile Türkiye’nin bayramını kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” dedi.

Dinçer, “Hür Ve Bağımsız Bir Devlet Olduğunu Kanıtladı”

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlamıştır. 97 yıl önce yakılan bu ateş ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti hür ve bağımsız bir devlet olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır.  Bugün ülkemizin yerlilik ve millilik ilkeleri ile her alanda yapmış olduğu atılımlarla 97 yıl önce atılan adımların nihai sonuçlarına ulaşıldığını görüyoruz. Bundan bütün bir millet olarak gurur duyuyoruz. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde her günkünden daha çok üretmek, kazanmak ve paylaşmayı hedeflemekteyiz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı ilke edindiğimiz, çağdaş ve demokratik, bir dünya devleti olarak bize bu gururu yaşatan Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Altınsoy, “Tek Vatan Tek Millet Tek Devlet”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, kutlama mesajında “Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti iktidarıyla birlikte Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş yatırımlar ve kalkınma hamleleri gerçekleştirilmiştir. Sağlıktan eğitime, tarımdan sanayiye her alanda devrim niteliğinde adımlar atılmış ülkemiz, bölgesinde önemli bir güç haline gelmiştir. Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, daha güçlü bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir” dedi.

Türemiş, “Bu Vatan 7 Düvele Rüştünü İspat Etti”

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş, Cumhuriyetin İlanının 97. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda “Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en temel görevimizdir” dedi.

Türk Milleti’nin ezelden bugüne bağımsızlığı için göz kırpmadan can verdiğine değinen Türemiş Cumhuriyetin ilanı ile birlikte tüm vatandaşların özgürlük eşitlik kavramlarıyla buluştuğuna dikkat çekti.  Çağdaş değerlerlerden oluşan ve geçmişiyle gururu duyan bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet’in önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Türemiş “Özgürlüğün ve bağımsızlığın yıkılmayan çınarı, göz bebeğimiz Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmak ve ilelebet yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar çaba sarf ediyoruz. Bölünmüş parçalanmış bir ülke iken küllerinden doğan Anadolu insanı birlikte düşmanlarını topraklarından çıkarmış ve kendi kaderini kendi tayin etmiştir.  Kimsenin boyunduruğu altında yaşamayacağını dünyaya ilan ettiği günden itibaren 7 düvele rüştünü ispat etmiş bu ülke, özgürlüğü için can vermekten çekinmeyeceğini de ortaya koymuştur. Başta Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için, cumhuriyet kazanımları için şehit ve gazi olan tüm Vatan Evlatlarını, saygı minnet ve şükranla anıyor, ulu çınar Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutluyorum! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” ifadelerini kullandı. Türemiş “Cumhuriyetin ilanı ile beraber ihmal edilen Anadolu halkı özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuştur. Cumhuriyet, çağdaş değerlerden bir yaşam biçimi demektir. Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir” dedi.

Karaca, “En Büyük Güvencemiz”

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, “Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşını zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet, destansı bir bağımsızlık zaferi kazanan milletimizin bize en büyük emanetidir. Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel Bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmakta, daha da ileriye taşınmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Bu vesileyle, güzel ülkemizi bize canlarıyla vatan yapan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mobilya Mağazasında Çıkan Yangında 1 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Mobilya Mağazasında Çıkan Yangında 1 Kiş...

Sevdamız Cumhuriyet 97 YaşındaSonraki Haber

Sevdamız Cumhuriyet 97 Yaşında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar