Sevdamız Cumhuriyet 97 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet coşkusu yaşanan Aksaray’da düzenlenen Cumhuriyet’in ilanının 97. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Üstünde özgürce yaşadığımız vatanın adıdır Cumhuriyet, aldığımız nefes varlığımızı borçlu olduğumuz en büyük fazilettir” dedi.

 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Vali Hamza Aydoğdu'nun tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti.

“Cumhuriyet Vatanın Adıdır”

Vatandaşların coşkuyla eşik ettiği törende Cumhuriyetin tek günlük bir bayram olmadığını anlatan Vali Aydoğdu, "Cumhuriyet Bayramı yılda bir defa hatırlayıp kutlayacağımız bir bayram değildir. Yılın her günü nimetlerinden faydalanıp iliklerimize kadar hissedeceğimiz bir bayramdır. Çünkü Cumhuriyet yeni bir devlettir. Cumhuriyet bayraktır. Cumhuriyet vatanın kendisidir. Üstünde özgürce yaşadığımız vatanın adıdır Cumhuriyet, aldığımız nefes varlığımızı borçlu olduğumuz en büyük fazilettir. Şüphesiz bu günlere kolay gelinmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Aziz Türk Milletinin yedi düvele karşı verdiği destansı kahramanlığın adıdır” dedi.

“Ya İstiklal Ya Ölüm”

Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık için her şeyi göze alan bir millet olduğuna dikkat çeken Aydoğdu “Aç yaşarız. Susuz yaşarız. Ama vatansız yaşayamayız. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıran bir milletin çığlıkları vardır Cumhuriyetin temelinde. Türk Milleti’nin makûs talihi Kuvva-yı Milliye ruhu ile Sakarya'da, Dumlupınar'da değişmiştir. Asırlardır yaşadığımız Anadolu yeniden bize yurt ve vatan olmuştur. Yaşadığımız coğrafya sürekli güçlü, tedbirli ve birlik olmayı bize şart kılıyor. En küçük bir zayıflık ya da tefrika, ayrılık çok acı sonuçlar doğurabilir. Onun için Cumhuriyetin tüm değerlerini çocuklarımıza, gençlerimize öğretmek ve özümsetmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Valilik Kupası Ödülleri Verildi

Tören Şehit Ali Er Anadolu Lisesi öğrencisi İlaydanur Çakar’ın ‘Akdeniz’e Doğru’ şiirini okuması ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Valilik Kupası müsabakalarının şampiyonlarına ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Şehitlik Ziyaret Edildi

15 Temmuz Milli İrade Meydanında törenin ardından Vali Hamza Aydoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile bizlere vatanı hediye eden şehitlerimizi ziyaret ederek kabirlerine gül bırakıp dua etti.

“Bir Asır Minnet Duysak Ödeyemeyiz”

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda tamamlanan programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Başkan Ertürk yaptığı konuşmada “Daha coşkulu daha kalabalık, Mustafa Kemal'e yakışır şekilde kutlamak isterdik ama dünyanın mücadele ettiği salgınla mücadele kapsamında bunu gerçekleştiremiyoruz. Dünyanın tarih sayfalarına, kitaplarına sığmayacak bir sistemi, bir devrimi nasıl anlatsam size. 3-5 dakikalık konuşmalarla ben bu rejimin neyini anlatsam. Yoktan var edilen bir ulusun kahramanlığını mı anlatsam. Dış güçler tarafından teslim alınmış ve onlar tarafından biçilmiş kefeni yırtıp atan ulusal kahramanları mı anlatsam. Kurtuluş Savaşı kahramanlarına borcumuzu öyle 1 dakikalık saygı duruşu ile ödeyemeyiz. Bir asır minnet duysak, bir asır saygı duysak yine o kahramanlarımıza borcumuzu ödeyemeyiz” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet 97 YaşındaÖnceki Haber

Cumhuriyet 97 Yaşında

Turizm Geliri Yüzde 71,2 AzaldıSonraki Haber

Turizm Geliri Yüzde 71,2 Azaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar