Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir: "Anne Babalar, 'Bizim Çocukları Ne Olur Cezaevine Alın' Diyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir: "Anne Babalar, 'Bizim Çocukları Ne Olur Cezaevine Alın' Diyor"
Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, "Aksaray'da 600 zehir taciri tutuklandı, 3 bin bağımlı var. Uyuşturucu kullanma yaşı 11'e düştü. Korkunç bir durum, bununla mücadele ediyoruz" dedi.

Aksaray Valiliği organizasyonunda, uyuşturucuya karşı mücadele ve farkındalık oluşturma amacıyla, "Türkiye Yüzyılında Uyuşturucu ile Mücadele Vizyonumuz ve Farkındalık Semineri" yapıldı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, uyuşturucu ile mücadelenin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, uyuşturucu kullanma yaşının 11'e kadar düştüğünü, anne ve babalara bu konuya karşı duyarlı ve dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

"Benim Çocuğumu Ne Olur Cezaevine Alın" Talepleri Geliyor"

Seminerde konuşan Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, "Nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu bilirsek eğer, mücadelemizi o kadar daha iyi yapabileceğimize inanıyorum. Yıllar boyunca meslek hayatımız süresince uyuşturucu ile mücadeleyi ilk sıralarda tutarak ilerledik. Zira bunun acılarını bizzat ailelerin tüm fertlerinden biliyoruz. Üst perdede bağımlılıkla mücadelenin önemini biliyoruz, burada bir anlık meslek vasıflarımızdan bir sıyrılalım istiyorum. Bu salonda birbirinden farklı meslek sahiplerimiz var. Burada bulunan farklı meslek sahiplerinin ilk vasfı anne ve baba. Evlatlarımızın bu kötü alışkanlıklar içinde olduğunu düşünmek hepimizin içini acıtır değil mi? Bunu bir an için düşünün. Canınız acıdı değil mi? Biz de Sayın Valim ve kolluk kuvvetlerimizle, bizlere müracaatlarda şu acı taleplerle karşılaşıyoruz; 'Sayın Başsavcım, Sayın Valim, komutanım, emniyet müdürüm, benim çocuğumu ne olur cezaevine alın. Ben artık dayanamıyorum, elimden geleni yaptım. Tedavi etmek için çok uğraştım, çırpındım. Memleketin dört bir yanına gittim, bütün paramı harcadım. Çocuğumu kurtaramadım ne olur cezaevine alın. Hiç olmazsa orada güvende olduğunu bilirim' diyorlar" açıklamasında bulundu.

"Kafanızı Çevirdiğiniz Kadar Karşı Karşıyasınız"

Uyuşturucu bağımlısı çocukların evdeki eşyaları sattığını, anne ve babasına zarar verdiğini, çok sayıda suç işlediğini söyleyen Aydemir, "Uyuşturucuya alışan çocuk, uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapıyor. İnsanların hayatına kastediyor, yağma suçunu işliyor. Bıçak çekip para istiyor. Bu pencereden bakıldığı zaman bizim evladımız değil değil mi? Ama başkasının evladı geldi benim evimi soydu, başkasının evladı geldi benim yakınımın ya da benim canıma kastetti. Yani kafanızı çevirdiğiniz kadar karşı karşıyasınız. Bizim böyle bir lüksümüz yok" dedi.

"Uyuşturucu ile Mücadelede Bir Dakikalık Aramız Yok"

Madde bağımlıları ile nasıl bir mücadele verildiğine de değinen Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir, "Uyuşturucu ile mücadelemizde bir dakikalık boş bir zamanımız yok. Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Narkotik Şube ve ekiplerimizle birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz. Aksaray'da madde bağımlılığının nasıl bir sıkıntı olduğunu bilerek, yoğun bir şekilde çalışarak, bu suçlarla ilgili mücadelede bir dakikalık aramız yok. 'Sonra ilgileniriz, bakarız' dediğimiz bir anımız bile yok. Çok çetin bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu suç kolay elde edilen bir suç mu? Hayır, tam tersi çok titiz bir araştırma gerektiren, çok derine giden, çok ciddi tedbirler alınan, çok gizli yürütülen bir mücadeledir. Tabiri caizse iğne ile kuyu kazarak gecenin 3-5'lerine kadar uykusuz, yorgun şekilde mücadelemiz sürüyor" ifadelerine yer verdi.

"600 Zehir Taciri, 3 Bin Bağımlı Var"

Aksaray'da 600 kişinin uyuşturucu ticaretinden tutuklandığını ifade eden Aydemir, "Bu inanılmaz bir rakam. Bağımlı sayısı 3 bin ki bu rakamlar bizim ulaşabildiklerimiz. Bu noktada insan yetiştirmenin zorluğunu biz biliyoruz. Biz çocuklarımızdan şunu bekliyoruz; bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı pergel çizerek dünyaya açılacaklar. Hayalimiz bu, peki biz anne baba olarak, eğitimciler olarak, insan olarak ne yapıyoruz? Ne kadar çok dikkat ediyoruz biz, evladımıza örnek olabilmek için? Biz çocuklarımıza tavsiyelerde bulunurken, onlara kitap okumalarını söylerken, elimize kitap alabiliyor muyuz? 'Bu telefonla çok zaman geçiriyorsun' deyip aynı telefonla bizler zaman geçirmiyor muyuz? Çuvaldızı önce kendimize batıracağız. Eğitimcilerimizin ve hocalarımızın bu konularda bizlere yardımı çok önemli" açıklamasında bulundu.

"Sadece Uyuşturucu Kullanımı Değil Devam Eden Suçlar Genişliyor"

Uyuşturucu soruşturmalarında tanık bulamadıklarını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, "Bu kadar ticareti yapılıyor, satışı yapılıyor. 'Söyleyin kimden aldınız' diye soruyoruz. Neticede kanun tanıksız bir işlem yapamıyor. Öyle çaresizce beraatler aldık ki, Emniyetimiz, jandarmamız biliyor, biz de biliyoruz ama ispatlayamıyoruz. Bunlar ortalık yerlerde değil mi? Tenhalarda, köşelerde sürekli yer değiştirilerek yapılan işler ama ailesi ve çevresi bu çocukların bu maddelere nasıl ulaştığını biliyorlar. Dolayısıyla lütfen bilinçli evlatlar yetiştirelim. Korkmasınlar, korktukça bizim başımıza Allah muhafaza bu kötü olaylar gelmeye devam edecek. Sadece uyuşturucu kullanımı değil devam eden suçlar genişliyor. Uyuşturucu bulmak için suç işleyenler artık sokaktaki sevdiklerinize ve sizlere eylemlerde bulunuyor. Olayın vahameti daha da büyüyor. O yüzden buradaki bulunan herkese söylemek isterim ki her aile ferdi, her hoca bu konuda daha dikkatli ve duyarlı davranmalı. Biz bunca olumsuz şartlara rağmen Sayın Valimiz ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte çok başarılı mücadeleler verdik" dedi.

"Eğitimcilerimizden ve Ailelerimizden Büyük Destek Bekliyoruz"

Uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında toplantılar yaptıklarını belirten Aydemir, "Aile fertlerinin ve eğitimcilerimizin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Gururla söyleyebilirim ki okullarımızda, Aksaray'da çok çetin bir mücadeleyle uyuşturucu vakalarımızı önledik. Ama bu durumun mutfağında inanılmaz bir mücadelenin, azmin zaferi yatıyor. İşte tam da burada eğitimcilerimizden ve ailelerimizden büyük destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınıza Şiddet Uygulamayın, Titiz Bir Çalışma Yapmalısınız"

Uyuşturucu ile mücadelede aile fertlerinin ve eğitim camiasının önemine vurgu yapan Başsavcı Aydemir, "Çocuklarımıza bu uyuşturucu belasını anlatırken onlara özendirmeden bilgi vermeliyiz. 7 ile 15 yaş arası tehlikeli bir yaş grubu. Her şeyi alırlar ve bire bir örneklerler. Öyle bir şey ki bu yaştaki çocuklar, sizin her hareketinizi yakından takip eder. Çocuklarımıza uyuşturucunun zararlarını anlatırken çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede lütfen boş bir alan bırakmayın ve çok dikkatli hareket edin. Her birimiz gücümüz neye yetiyorsa evlatlarımıza ulaşalım, sizler eminim hissedersiniz eğitimciler ve anneler hisseder. Hissettiğiniz zaman çocuklarınıza sevgiyle yaklaşın. Asla aksi davranmayın, aksi davranışlar işi daha da kötüye doğru götürüyor. Biz mesleki tecrübe olarak kişinin nasıl ifade verdiğini, nelerle uğraştığını, arka planını hissediyorsak sizler de uyuşturucu ile mücadele ederken gençler üzerinde titiz bir çalışma yapmalısınız. Asla aile fertlerinin şiddete başvurmaması gerekiyor. Bu durumlarda uyuşturucu ile mücadele aksi yönde ilerliyor. Onun için hissettiğiniz madde bağımlısı gençler ve çocuklar üzerinde sevgiyle, bıkmadan ve usanmadan güzelce tek tek anlatarak onları rehabilite etmek zorundayız. Herhangi bir faaliyete yönlendirmek, bir kitap vermek, özellikle de spora teşvik etmek uyuşturucu ile mücadelede çok etkin bir rol oynamaktadır. Gençlerin enerjiyi genelde sporda ilgi alanlarına göre harcadığında çok başarılı olduğunu görmekteyiz" açıklamasında bulundu.

"Uyuşturucu Kullanma Yaşı 11'e Kadar Düştü"

Uyuşturucu kullanma yaşının 11'e kadar düştüğüne de dikkat çeken Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, "Korkunç bir durum. Bizim içimizi acıtan ve mücadelemizi kamçılayan bu istatistikler karşısında biz mücadelemize devam edeceğiz. Sonuçta kalanı istemiyoruz, sebepleri yok etmemiz lazım. İşte bu alan o sebepleri yok etme alanı. Aile fertlerimize ve eğitimcilerimize bu konuda çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı KutlandıÖnceki Haber

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı K...

Özgürlük Filosu Yeniden Yola ÇıkıyorSonraki Haber

Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar