Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, Gazze'deki ablukanın kalkması, ateşkesin sağlanması ve şehre insani yardım ulaştırılması amacıyla hazırlıklarını sürdüren Uluslararası Özgürlük Filosu'nun yeniden yola çıkacağını ifade etti.

 İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Korkmaz, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak, ateşkesi sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren Uluslararası Özgürlük Filosu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yüzlerce Yardım Gönüllüsü Yeni Bir Filoda Bir Araya Gelecek"

İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze'ye saldırdığını hatırlatan Korkmaz, "Okul, hastane, ibadethane ve yaşam alanlarını yok eden İsrail on binlerce insanı da yerinden etti. Hayatta kalan insanlar ise zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bugüne kadar desteğinizle yüz binlerce insana acil yardım ulaştırdık. Ancak Filistin’de durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail, Gazzeli’ lerin temel insani ihtiyaçlara dahi ulaşmasına engel oluyor. 2010 yılında yola çıkan Özgürlük Filosu ile İsrail ilk kez uluslararası mahkemelerce yargılanarak suçlu bulunmuştu. Şimdi yeniden Gazze’deki soykırımı güçlü bir biçimde uluslararası karar alıcıların, devletlerin gündemine getirmeyi; bu şekilde İsrail’in saldırılarını sona erdirmeyi ve bölgedeki ambargonun kaldırılması için güçlü bir inisiyatif oluşturmayı hedefliyoruz. Farklı dil, din ve ırktan yüzlerce insani yardım gönüllüsü Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Akdeniz’e yelken açacak yeni bir filoda bir araya gelecek" dedi.

İHH Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasında ise, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra; 10 ülkeden Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi aktivistler katılım gösterdi.

Koalisyonun katılımcı kuruluşları arasında; Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara Derneği, Kanada’dan Canadian Boat To Gaza, Malezya’dan My Care Malaysia, Norveç’ten Ship To Gaza Norway, Güney Afrika’dan Palestine Solidarity Alliance, İsveç’ten Ship to Gaza Norway, ABD’den US Boat to Gaza, Avustralya’dan Free Gaza Australia, Yeni Zelenda’dan Kia Ora Gaza, İngiltere’den Palestine Solidarity Campaing ve Breaking the Siege of Gaza yer aldı.

"BMGK Kararlarının Uygulanması İçin Baskı Oluşturmalı"

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi aktivistlerden Güney Afrika Filistin'le Dayanışma Hareketi Başkanı İsmail Ahmed Molla da açıklamada bulunarak, "30 yıl önce Güney Afrika’da apertheid rejimini kaldırmıştık. Şimdi Orta Doğu’daki bu apertheid rejiminin kaldırılması için mücadele veriyoruz. Siyonist rejimin bu uygulamalarına son vermesini ümit ediyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, aldığı kararların uygulanması için baskı oluşturmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Korkmaz, "Siz kadirşinas bağışçılarımızda bağışta bulunarak Özgürlük Filosu’nu destekleyebilir, Gazze halkının umudu olabilirsiniz. Bağış yapmak isteyen gönüllülerimiz ve hayırseverler İHH büromuza uğrayarak makbuz karşılığı bağış yapabilirler" diyerek sözlerine son verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir: "Anne Babalar, 'Bizim Çocukları Ne Olur Cezaevine Alın' Diyor"Önceki Haber

Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir: "Anne Bab...

Aksaray'da Uyuşturucuya Yer Yok!Sonraki Haber

Aksaray'da Uyuşturucuya Yer Yok!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar