Cumhuriyet Yeni Bir Rejim Ve Dirilişin Adıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da coşkuyla kutlandı.

 15 Temmuz milli irade meydanında yapılan kutlamalara. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve protokol üyelerinin tören alanında yerini almasının ardından, Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Aydoğu Belediye Başkanı Dinçer meydandaki vatandaşları selamladı.

Vali Aydoğdu “Guruluyuz Atatürk ve isimsiz Kahramanlarımızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz 99 Yaşında”

 Türkiye Cumhuriyetin kuruşlunun 99. Yılı kutlama programında konuşan Vali Aydoğdu “Gururluyuz çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve daha nice isimsiz kahraman bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti 99 yaşında. Bulunduğumuz coğrafya insanlığın kadim medeniyetleri ve bütün semai dinlerin beşiğidir, herkesin göz diktiği bu yerde asırlarca kalabilmişiz ve birçok bedel ödemişiz. Cumhuriyetin ilanı sadece bir yönetim şekli değişikliği değil bir milletin yeniden var olma mücadelesinin dünyaya ilanıdır.

Bir damla kanımız toprağa düşerse orası bizim vatanımız olur

Vali Aydoğdu Konuşmasının devamında Kıtalara hükmeden Osmanlı güç kaybetmiş emperyalist güçler de muhteris emelleri için harekete geçmiştir, amaç Türkleri Anadolu’dan tamamen söküp atmaktır. Bilmiyorlardı ki bizim bir damla kanımız toprağa düşmüşse o toprak artık vatan parçasıdır. Aziz milletimizin makus tarihi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar ‘da tersine çevrilmiştir gelenler geldikleri gibi gitmişlerdir, gitmek istemeyenler ise denize dökülmüştür.

Cumhuriyet yeni bir rejim ve dirilişin adıdır

Cumhuriyet yeni bir devlet yeni bir rejim yeni bir dirilişin adıdır diyen Vali Aydoğdu Milletimizin kendi kurduğu devleti yaklaşık 100 yıldır yine kendisi yönetiyor hem de sarsılmaz bir iradeyle ve gençlerimiz ile birlikte. Elbet müddet baki olacak olan ise sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti devletidir Kişiler gelip geçicidir, bizler de varlığımızı bu devlet, bu millet, bu bayrak için feda edecek neferleriz. İçimizde ki kuva-yi milliye ruhu asla ve asla sönmeyecektir Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzyıllar, binyıllar boyunca yaşayacak ebediyete kadar devam edecektir bunun teminatı ise sevgili gençlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin varisi gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşundan bu güne kadar canlarını, kanlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, dua ile yad ediyoruz, hayatta olan kahraman gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyoruz onları da minnetle, şükranla yad ediyor hepsine hayırlı ömürler diliyoruz.” İfadelerini Kullandı.

Vali Aydoğdu’nun konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okurken Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler tarafından hazırlanan zeybek ve halk oyunları, Jandarma Asayiş komando gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Program polis, jandarma ve öğrencilerin kortej geçişiyle sona erdi. Haber: Harun Atalay

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Chp, Aksaray’ı Türk Bayrakları İle DonattıÖnceki Haber

Chp, Aksaray’ı Türk Bayrakları İle Donat...

99 Yıllık Çınarın Yeni Filizleri Cumhuriyeti KutladıSonraki Haber

99 Yıllık Çınarın Yeni Filizleri Cumhuri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar