Depremin Merkez Üssünde Hayat Normalleşiyor Elbistan’da Farklı Bölgelere 3 Çarşı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremin Merkez Üssünde Hayat Normalleşiyor Elbistan’da Farklı Bölgelere 3 Çarşı Açıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş Elbistan’da enkaz kaldırma çalışmaları kısa sürede tamamlanırken ilçenin koordinatör Valileri Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek depremden sonra hayatın normale döndürülmesi için büyük gayret sarf ediyorlar.

Tamamlanan Çarşılarda İşyerleri Noter Kurası İle Teslim Ediliyor

Sosyal hayat ve ticaretin canlandırılması için yürütülen çalışmalarda farklı bölgelerde yapımı tamamlanan 3 çarşı oluşturuldu. Altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanan çarşılarda farklı sektörlerde hizmet verecek esnaflar noter kurası ile belirlenirken,  işyerlerini teslim alan esnaflar depremin ardından ticari hayatlarına yeniden başlayarak vatandaşlara hizmet vermeye başladılar.Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanlığı tarafından 72 saat gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Elbistan Kayseri Çarşısı kent merkezinde önemli ticaret merkezi olurken, Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 2. Çarşıda da esnaflar ticari faaliyetlerine başladılar. Talas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3. çarşıda tamamlanırken burada faaliyetlerine başlayacak esnaflar noter huzurunda çekilişleri yapılarak yeni işyerlerine kavuştular.Elbistan Koordinatör Vali Aydoğdu; iyiliklerin çoğaldıkça yaraların sarıldığını söyleyerek, “Deprem bölgesindeki çarşı Sayın Kayseri valimizin öncü olmasıyla bu hale geldi. Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Talas belediyeleri koşarak geldi. Başta Sayın Valimi ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. İyi oldu, Elbistan’a iyi geldi. İyilikler çoğaldıkça yaralar sarılıyor.”

Çarşılar Adeta Rehabilitasyon Merkezi Gibi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çarşılar normalleşme sürecine büyük katkı sağlıyor. Çarşı esnafları durumdan duydukları memnuniyetlerini ifade ederek depremin ardından yapılan çalışmaları da takdirle karşıladıklarını, çarşıların hem kendileri hem vatandaşlar için adeta bir rehabilitasyon merkezleri olduğunu ifade ettiler.  Elbistan Koordinatör Valileri Hamza Aydoğdu ve Gökmen Çiçek ziyaret ettikleri çarşılarda esnaflarla sohbet ederek yürütülen çalışmalarla ilgili vatandaşları da bilgilendiriyorlar. Kentte tamamen yıkılan yapı enkazlarının kaldırıldığını hayatın normal seyrinde devamını sağlamak için hasarsız işyerlerinin açılmasını teşvik ettiklerini belirten Valiler; inceleme ve tespitleri tamamlanan ağır hasarlı binaların yıkımlarının da başladığını, çadırlarda kalan ailelerin kentin farklı bölgelerinde oluşturulan geçici konaklama merkezlerine (Konteyner kent) yerleştirilme sürecinin devam ettiğini belirttiler. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sübhaneke Duası Okunuşu: Sübhaneke Duası Yazılışı, Anlamı, Meali, Tefsiri Ve Türkçe OkunuşuÖnceki Haber

Sübhaneke Duası Okunuşu: Sübhaneke Duası...

Kepçe Operatörü Kazayı Ucuz AtlattıSonraki Haber

Kepçe Operatörü Kazayı Ucuz Atlattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar