Dilenciler Esnaf Ve Vatandaşı Canından Bezdirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dilenciler Esnaf Ve Vatandaşı Canından Bezdirdi
Aksaraylı esnaf ve vatandaşlar şehir dışından otobüsle geldiklerini iddia ettikleri dilencilerden rahatsız olduklarını ifade ederek dilencilerle uğraşmaktan iş yapamıyoruz açıklamasında bulundular.

 Gurbetçi şehri Aksaray'da özellikle yaz aylarında gurbetçilerin yoğun olduğu dönemlerde şehir dışından ve farklı ilçelerden şehir merkezine geldiği iddia edilen dilencilerin, esnaf ve vatandaşı sürekli rahatsız etmelerinden şikayetçi olan vatandaşlar; Bir yaz boyu Aksaray merkezi ve çevresini mesken tutan dilenciler yüzünden problem yaşadıklarını öne süren bölge esnafı: ’’  Bizler Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü arıyoruz zabıta ekipleri geliyorlar, belli bir müddet müdahale ediyorlar. Birkaç saat ortadan kaybolan dilenciler tekrar ortaya çıkıyor.’’ İfadelerini kullanan esnaf ve vatandaşlar; Bizim kültürümüzde yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek vardır ama görüyoruz ki dilenciliği meslek haline getirmiş bunlar. Bu insanlar Aksaray'ın çeşitli ilçelerinden ya da şehir dışından gelerek bu işi ticarete dökmüşler.

Adım Attığımız Yer Taş Değil, Dilenci

Aksaray Belediyesi’ni dilenciler konusunda defalarca aradıklarını belirten vatandaş ve esnaflar: “Bir yaz boyunca maalesef dilenci sorununa net bir çözüm bulunamadı. Her yaz aynı sıkıntıyı çekmekteyiz.’’ diyen esnaf ve vatandaşlar dilenciler işi o kadar ilerlettiler ki yanındaki küçük çocukları ile duygu sömürüsü yapıp para istiyorlar. Bununla da yetinmeyip farklı yöntemlerle soyguna devam ediyorlar. Her dilencinin elinde sahte evrak, sahte rapor. Vatandaş ve esnaftan para alamayan dilenciler bu sefer de farklı yöntemler deneyerek huzursuzluk ve problem çıkartıyor. Vatandaş ise bunlarla uğraşmak yerine para vermek zorunda kalıyor. Dilencilerle mücadele konusunda Aksaray Belediyesi'nin yetersiz olduğunu düşünüyoruz”  ifadelerinde bulundular. Haber: Harun Atalay

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 Gün Sonra Acı Haber GeldiÖnceki Haber

14 Gün Sonra Acı Haber Geldi

Lider, Deplasmanda Da 3 Puan PeşindeSonraki Haber

Lider, Deplasmanda Da 3 Puan Peşinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar