
Tarım ve Orman Bakanlığı, yenilebilir buzlu ürünlerde tüketiciyi yanıltan “dondurma” ifadelerinin kullanımını yasakladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda etiketlerinde tüketiciyi yanıltabilecek ifadelerin önüne geçmek amacıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Yapılan düzenlemeyle, yenilebilir buzlu ürünlerin etiketlerinde “dondurma” algısı oluşturacak ifadelerin kullanılmasına yasak getirildi.
Yanlış algı oluşturan etiketlemelerin önüne geçilmesi hedefleniyor
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve ürün içerikleri konusunda şeffaflığı artırmak amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.
Yeni düzenlemeyle birlikte, buzlu ürünlerin gerçek niteliğini yansıtmayan ve tüketicide yanlış algı oluşturan etiketlemelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı şeffaf etiketleme ve doğru bilgilendirme ilkesi doğrultusunda tüketicinin korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Haber: Eylül Vurgun




























Yorum Yazın