Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun! İşte Dünya Kız Çocukları Günü'nün Anlam Ve Önemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun! İşte Dünya Kız Çocukları Günü'nün Anlam Ve Önemi
11 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bu yıl da kutlanıyor. Dünya Kız Çocukları Günü neden kutlanır? Dünya Kız Çocukları Günü'nün önemi nedir? İşte Dünya Kız Çocukları Günü anlam ve önemi...

Hem Türkiye'de hem de dünyada 11 Ekim, 2012 yılından bu yana Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanıyor. Peki 11 Ekim'de Dünya Kız Çocukları Günü'nün kutlanmasının sebebini biliyor musunuz? 

 

Dünya Kız Çocukları Günü Ne Zaman Kutlanır? 

Birleşmiş Milletler, 2012'de aldığı bir kararla her sene 11 Ekim tarihini Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlar.

 

Dünya Kız Çocukları Günü Nedir? 

Dünya Kız Çocukları Günü aracılığıyla, kız çocuklarının cinsiyet eşitsizliği yaşamasından dolayı bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu özel gün kız çocuklarının sahip olduğu hakları hatırlatmak amacıyla kutlanırken, yaşanan eşitsizliklerin farkına varılması ve kız çocuklarının sahip olduğu potansiyelin artırılması hedefleniyor. 

 

Dünya Kız Çocukları Günü'nün Önemi Nedir? 

Birçok anlamda 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü öneme sahiptir. En önemli şeylerden birisi de eşitsizliği gidermeyi hedeflemesidir. Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının toplum, eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında yaşadığı eşitsizliğe vurgu yapar. Bu gün aracılığıyla, cinsiyet bazlı ayrımcılığın önüne geçmek amaçlanır.  

Birçok ülkede kız çocukları ne yazık ki eğitim hakkından mahrum kalıyor. Dünya Kız Çocukları Günü'nde kız çocuklarının eğitime duyduğu ihtiyaca vurgu yapılır ve bu eğitimlerin sürdürülmesine destek sağlanır. 

Kız çocukları, sağlık hizmeti ve güvenli yaşam tarzına erişim aşamasında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının sağlıkla büyümesi ve güvenli şekilde yaşayabilmelerini teşvik etmeyi hedefler.  

Öte yandan en önemli şeylerden birisi de bilinçlendirmektir. Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının yaşadığı zorluklar hakkında toplumu bilinçlendirir. Günlük hayatta bu eşitsizliklerin farkına varamayabilirsiniz. Tam da bu sebeple böyle özel bir günde toplumdaki farkındalığı artırmak amaçlanır.  

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının uğradığı eşitsizliklere rağmen potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlarken, topluma katkıda bulunmalarını da teşvik eder. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Perakende Satış Endeksleri Açıklandı: Yıllık Yüzde 17,2 ArttıÖnceki Haber

Perakende Satış Endeksleri Açıklandı: Yı...

Başkan Dinçer: “Siyaseti de Belediyeciliği de Milletimiz İçin Yapıyoruz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer: “Siyaseti de Belediyecili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar