Dünya Kızak Ve Kaykay Şampiyonası Türkiye'de İlk Kez Aksaray Hasandağı’ndan Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de ilkinin Aksaray Hasandağında gerçekleştiği ve üç gün sürecek olan Dünya Kızak ve Kaykay Şampiyonasının ilk ayağı bugün başladı. Şampiyonada 30 sporcu yer alırken birçok seyircide heyecan ile şampiyonanın takipçisi oldu.

 Hasandağı’nın Dünya kaykay ve kızak Şampiyonası’nın en uzun parkuruna ev sahipliği yaptığını söyleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu,” Dünyanın en eski noktasındasınız, çok eski bir yanardağı. Burada çok istisnai bir gün yaşıyorsunuz.  Dünya Kızak ve Kaykay Şampiyonası Federasyon Başkanı William, Hasandağı parkurunun en uzun parkur olduğunu tescilledi, önümüzdeki yıllarda da sporcularımızı ağırlamak isteriz. şehrimize ve ülkemize hoş geldiniz inşallah iyi bir yarışma çıkarırsınız hepinize başarılar diliyoruz.

Vali Aydoğdu, “Tükiye’ nin göbeğinde dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ihlara bölgesine hoş geldiniz, dünya kaykay şampiyonası aksarayımız için hayırlı olsun.” dedi.

İngiltereden katılan  Andrew Speight; “Burada olduğum için çok mutluyum, çok heyecanlıyım gerçekten harika bir atmosfer var. Burası en uzun parkur yaklaşık 3 kilometre civarında, çok zorlayıcı ama harika bir parkur olduğunu düşünüyorum. Buradaki Türk halkının misafirperverliği bizimle yakından ilgilnemesi bizi gerçekten çok mutlu etti, burada olmaktan çok memnunuz. Parkurunda harika olmasından dolayı ayrıca bir memnuniyetimiz var.”

Türkiyede ilk defa düzenlenen Kızak ve Kaykay Şampiyonası Organizatörü Abdullah Kahraman, “7-9 Ekim arası gerçekleştirilecek olan şampiyonaya hoş geldiniz. Türkiye’de ilk defa Aksarayımızda gerçekleşecek bu şampiyona. Harika bir atmosfere ve parkura sahibiz, federasyon başkanımız William’ da bu parkurun çok iyi olduğunu söyledi. Bir Aksaraylı olarak bundan çok mutlu ve gururluyum.” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmanın Uyuşturucu Operasyonunda Ak Partili Meclis Üyesi Gözaltına AlındıÖnceki Haber

Jandarmanın Uyuşturucu Operasyonunda Ak...

Aksaray’da KPSS’YE Giren Muhammet Demirer: “Bir Partinin Yandaşı Olanlar Her Yere Yerleşebiliyor”Sonraki Haber

Aksaray’da KPSS’YE Giren Muhammet Demire...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar