“Dünyanın En Zor Ve Güzel Mesleği Öğretmenlik!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünyanın En Zor Ve Güzel Mesleği Öğretmenlik!”
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla halk oyunları gösterisinin yapılmasıyla sona eren programa Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kültür Merkezi'ndeki program öncesi bu yıl bir ilk yaşandı.

Her yıl kutlamalarda çelenk sunumundan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve beraberindekileri Valilik makamına ziyaret gerçekleştirirdi. Bu yıl kutlamada Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu bir sürpriz yaparak İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve öğretmenleri müdürlük makamda ziyaret ederek günün anısına pasta kesti. Pasta kesiminin ardından Kültür Merkezi’ndeki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Kuran-ı Kerim  tilavetinin ardından adaylığı kalkan öğretmenler adına yapılan konuşma sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yaptığı konuşmasında; Öğretmenliğin dünyanın en kadim ve kutsal mesleklerinden birisi olduğunu ve bir gün ile ölçülemeyeceği söyleyerek “Günümüz kutlu olsun. Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlara tohumu verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi öğretmende bir neslin var olması için ellerinde yüreğinde ince ince nakış işler gibi ilmek ilmek işleyen öğretmendir. Hakkıyla yapıldığı zaman dünyanın en zor mesleğinin öğretmenlik olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“Öğretmenliği Özledim”

Turgut Uyar’ın "Herkesin bir umudu vardır, bir savaşı, bir kaybedişi, bir acısı, bir yalnızlığı, bir hüznü… Çünkü herkesin bir gideni vardır… İçinden bir türlü uğurlayamadığı…" dizisiyle konuşmasına başlayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise; öğretmenliği özlediğini ifade ederek, “Güzel ve kıymetli şeyler bazen insanın kalbinin en derinliklerine saklanan bir meslektir öğretmenlik. Bence zorlukların en önemlisi de sürekli kendini yenilemek ve güncellemektir. Eğitim-öğretim camiamızın bu özel gününde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehit öğretmenlerimize, ebediyete irtihal edenlere Allah'tan rahmet, emekliye ayrılmış olanlara ve görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum ” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından stajyerliği kalkan öğretmenlerin yeminlerini ettiği törende öğretmenler günü nedeniyle öğrenci ve öğretmenler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri ile emekli olan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ Vali Hamza Aydoğdu ve protokol üyeleri tarafından verildi. Tören öğretmenlerin oluşturduğu koronun konseri ile sona erdi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 Zehir Taciri TutuklandıÖnceki Haber

3 Zehir Taciri Tutuklandı

Başkan Altınsoy Döviz Yükselişini Spekülasyona BağladıSonraki Haber

Başkan Altınsoy Döviz Yükselişini Spekül...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar