En Genç Aday Adayı Boga Yola Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Genç Aday Adayı Boga Yola Çıktı
Aksaray’da Genç Atılım

 Aksaray AK Parti’de en genç aday adayı unvanı alan Cengiz Oktay Boga başvurusunu yaparak dosyasını teslim etti.

Aksaray’ın önde gelen isimlerinden Metin Boga’nın, Amerika’da öğrenim gören oğlu Cengiz Oktay Boga süpriz bir kararla siyasete atıldı. Sultanhanı’nda dünyaya geldikten sonra Amerika’da hem öğrenimini hem de ticaretini devam ettiren Boga “AK Parti’nin en genç adayı olarak ülkeme ve Aksaray’a hizmet etmek istiyorum” dedi.

Türkiye'nin en genç milletvekili aday adayı Boga AK Parti il binasına gelerek aday adaylık müracaatını yaptı. Boga, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere teveccühünden yola çıktığını vurgulayarak yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızın gençlere olan teveccühü ve güveninden cesaret alarak biz de şehrimizi ve ülkemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etmek için yoğun bir çaba harcıyoruz” diye konuştu

ROZETİ ALTINSOY TAKTI

24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimler öncesi, AK Partiden Aksaray’ın en genç milletvekili aday adayı olan Boga’ya parti rozetini AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altısoy taktı. Boga rozet töreni ardından yaptığı açıklamada “24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Aksaray milletvekili aday adayıyım. AK Parti’mizin millete hizmet yarışında aday adaylığımızı açıklıyorum, Rabbim vatana, milete hayırlı eylesin. Gayemiz; ilçemiz, Aksaray’ımız, ülkemiz için çalışmak. Bütün çabamız halkımıza hizmet etmek. Bu çıktığımız yolda inşallah siz hemşehrilerimizin de destek ve dualarını bekliyorum Bizler Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Kanuni'nin yanında henüz 15 yaşında cenk eden, meydanlarda bulunan dedelerimizden aldığımız cesaretle şimdi asrın lideri ile aynı yolda yürümekten şeref duyuyoruz” dedi. 

 

“VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM”

“Burası bizim öz yurdumuz, memleketimiz, bu bayrak bizim. Bayrağımız ve milletimiz bizim her şeyimiz” diyen Boga “Ülkemize, ilimize, milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda, biz gençlere emanet edilen bu güzide ülkemizi, geleceğe daha güçlü taşımak için var gücümle çalışacağım. Bu yolda desteklerini esirgemeyen tüm genç arkadaşlarıma, aileme ve AK Parti İl Teşkilatı’na, ilimizin birbirinden kıymetli basın mensuplarına sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

CENGİZ OKTAY BOGA KİMDİR?

Cengiz Oktay Boga 1998’de Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde  doğdu. İlkokul üçüncü sınıfa kadar Sultanhanı, Atatürk ilköğretim okuluna gitti. 2006 yılında Amerika’ya taşındı. İlkokulu San Francisco, Laurel Elementary School’da bitirdi. 2016 yılında Hillsdale High Lisesi’nden mezun oldu. Şu anda San Francisco State Üniversitesinde, Makina mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnaf Gurbetçisini BekliyorÖnceki Haber

Esnaf Gurbetçisini Bekliyor

İlçe Başkanı Aktürk’ün, 1 Mayıs Mesajı”Sonraki Haber

İlçe Başkanı Aktürk’ün, 1 Mayıs Mesajı”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar