Engelli Ve Eski Hükümlülere 400 Bin Liraya Kadar Hibe Verilecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli Ve Eski Hükümlülere 400 Bin Liraya Kadar Hibe Verilecek!
Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde, dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan Engelli ve Eski Hükümlü statüsündeki vatandaşlara, 400 bin TL'ye kadar hibe desteği sunulacak.

 Aksaray'da engelli ve eski hükümlü statüsündeki vatandaşlara yönelik 2024/2. dönem kendi işini kurma hibe desteği başvuruları alınmaya başladı. Bu doğrultuda engelli ve eski hükümlü statüsündeki vatandaşlar, 400.000 TL’ye kadar, hibe desteği alacak.

Hangi Maliyetler Karşılanacak?

Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, belirli maliyetler karşılanacak. Tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde:  Kuruluş işlemleri desteği; işyeri kuruluşu için yapılan işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 20.000 TL.

İşletme gideri desteği; sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) %60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 40.000 TL, Kuruluş desteği. Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dâhil en fazla 240.000 TL olmak üzere KDV ve tüm gider kalemleri dâhil en fazla 300.000 TL hibe desteği verilecek.

Diğer Sektörlere Ait Projelerde İse

Kuruluş işlemleri desteği; işyeri kuruluşu için yapılan işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 20.000 TL,  İşletme gideri desteği; sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) %60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 80.000 TL, (ilgili mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi şartıyla 80.000,00 TL’lik işletme gideri desteği içerisinden en fazla 40.000 TL’ye kadar kira desteği verilebilir)  Kuruluş desteği; sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 300.000 TL olmak üzere KDV ve tüm gider kalemleri dâhil en fazla 400.000 TL olarak belirlendi. Eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma projelerinde hibe desteği (Kuruluş Desteği) miktarının 2024/2 döneminden itibaren geçerli olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde vergiler dâhil en fazla 240.000 TL olmasına karar verilirken, diğer sektörlere ait projelerde ise vergiler dâhil en fazla 300.000TL olarak belirlenmesi yönünde karar alındı.

Hibe Desteği İçin Başvuru Şartları

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin taşıması gereken belli başlı şartlar bulunuyor. Engelli olan vatandaşların, İŞKUR’da engelli kaydı olması gerekirken, eski hükümlülerin de İŞKUR’a eski hükümlü kaydı olması şart koşuluyor.  Aranan diğer şartlar arasında ise; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğuna ilişkin “Sağlık Kurulu Raporuna” sahip olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak,  İŞKUR kurs ve programlarından yasaklı olmamak, kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak), işyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek, 31.12.2020 tarihinden sonra alınmış Girişimcilik Eğitim Programı Sertifikasına sahip olmak, kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak, kendisine vasi tayini yapılmamış olmak, herhangi bir icra dosyası bulunmamak, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olma gibi şartlar yer alıyor.

Son Başvuru Tarihini Sakın Kaçırmayın

Engelli hibe desteği başvuruları, 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacak. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler geri iade edilecek. İade edilen projeler, eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 28 Haziran 2024 tarihine kadar tekrar gönderilebilecek. Ancak bu tarihten sonra herhangi bir proje kabul edilmeyecek.

Eski Hükümlüler Başvururken Dikkat!

Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile “Proje Başvuru Rehberi”nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne iletmesi şartı bulunuyor. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular kesinlikle dikkate alınmayacak ve proje sahibine iade edilecek.

Detaylı bilgi için 0 382 213 50 92 (dahili 1814 – 1815) numaralı telefona ulaşım sağlayabilir ya da https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2024-2-donemine-iliskin-engelli-ve-eski-hukumlu-proje-basvurularihttps://www.iskur.gov.tr/duyurular/2024-1-donemine-iliskin-engelli-ve-eski-hukumlu-proje-basvurulari-basladi/basladi/ internet adresinden bilgi alabilirsiniz. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köse: "Emeğimizi Savunmak İçin Tüm Avukatlarımızı Büyük Savunma Mitingi'ne Davet Ediyoruz"Önceki Haber

Köse: "Emeğimizi Savunmak İçin Tüm Avuka...

ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Servet Gölgeler OlduSonraki Haber

ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar