Köse: "Emeğimizi Savunmak İçin Tüm Avukatlarımızı Büyük Savunma Mitingi'ne Davet Ediyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köse: "Emeğimizi Savunmak İçin Tüm Avukatlarımızı Büyük Savunma Mitingi'ne Davet Ediyoruz"
Aksaray Barosu, ruhsat almaya hak kazanan genç avukatlar için ruhsat töreni gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av. Ferit Köse, "Tüm meslektaşlarımızı Cumartesi günü yapılacak olan Büyük Savunma Mitingi'ne davet ediyoruz" dedi.  

 Aksaray Barosu, ruhsat almaya hak kazanan genç avukatlar için ruhsat töreni gerçekleştirdi. Törende, stajını tamamlayan 4 avukata ruhsatları takdim edilirken, Baro Başkanı Av. Ferit Köse de açıklamalarda bulundu. Başkan Köse, avukatlık mesleğini savunmak için tüm meslektaşlarını "Büyük Savunma Mitingi"ne davet etti. 

Ruhsatını alacak olan avukatların bu yolda en büyük destekçisinin aileleri ve yakınları olduğuna dikkat çeken Başkan Köse, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

"Yurttaşın Haklarının Savunucusu Avukat, Avukatın Savunucusu Barodur"

Staj dönemi boyunca avukat adaylarına bilgi ve birikimlerini aktararak onları avukatlık mesleğine hazır hale getiren ustalarına da teşekkür eden Başkan Köse, "Bugün yeminini edip cüppesini giyerek aramıza katılacak olan meslektaşlarımızın mesleğe başlamaları Aksaray Barosu ailesinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bugünden sonra taşıyacakları avukat sıfatı onların bundan sonraki hayatlarını tamamen değiştirecek ve kendilerine büyük bir sosyal sorumluluk yükleyecektir. Bildiğiniz üzere avukatlar  yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır. Avukatlar; hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak  amacıyla faaliyet göstermektedirler. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü baro gerekir. Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu barodur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep 'Güçlü Baro Güçlü Avukat', 'Herkes için adalet, adalet için avukat' dedik" ifadelerini kullandı. 

"Yaşadığımız Sorunlar, Adaletin Tesisi Önünde Bir Engel Oluşturuyor"

Türkiye'de avukatların sorunlarının her geçen gün arttığını, mesleğin sürdürülebilirlik düzeyinin düştüğünü ifade eden Ferit Köse, "Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün 'Avukat İçin de Adalet!' diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını zorlaştırırken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor. Hal böyle iken hak savunucusu olan avukatların kendi haklarını savunmak için de bir söz söylemesi gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde, 190 bin avukatın kayıtlı olduğu meslek örgütleri olarak, avukat için adaletin sağlanması için basın aracılığı ile çağrıda bulunuyoruz. Yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olan savunmayı temsil eden avukatlar, onların örgütlü gücü Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da 'Avukat İçin de Adalet' demek, mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz ve tüm meslektaşlarımızı Cumartesi günü yapılacak olan Büyük Savunma Mitingi'ne davet ediyoruz" sözlerini kullandı. Avukatlık mesleğinin onurlu mirasını taşımayı sürdüreceklerini belirten Köse, "Unutmayalım ki avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir. Bugün 4 meslektaşımız daha aramıza katılacak ve Aksaray Barosu ailesi daha da büyüyecektir. Hepinize tekrar ailemize hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum" sözlerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sebebi Bilinmeyen Yangın Bir Anda Büyüdü, İtfaiye Zor Anlar YaşadıÖnceki Haber

Sebebi Bilinmeyen Yangın Bir Anda Büyüdü...

Engelli Ve Eski Hükümlülere 400 Bin Liraya Kadar Hibe Verilecek!Sonraki Haber

Engelli Ve Eski Hükümlülere 400 Bin Lira...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar