"Eros İçin Adalet İstiyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Eros İçin Adalet İstiyoruz"
Aksaray Gönüllü Hayvan Severler Derneği (AKHAYSEV), Başakşehir'de yılbaşı gecesi bir kediyi asansörde sıkıştırıp ezen sanığın 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına tepki göstererek, adalet çağrısı yaptı.

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi bir kediyi asansörde sıkıştırarak ezen sanığın 1 sene 3 ay hapis cezası alması, tüm Türkiye'nin tepkisini çekti. Hayvanseverler cephesinden tepki üstüne tepki gelirken, Aksaray Gönüllü Hayvan Severler Derneği (AKHAYSEV), adalet çağrısında bulundu.

 

"Birine Katil Diyebilmemiz İçin Kadın, Çocuk, Adam mı Katletmesi Gerekir?"

AKHAYSEV Başkanı Yaser Uz, "Apartman girişinde, asansörde gördüğü kedilere tekme atıp, eziyet eden bu şahıslar hala aramızda, çok üzgünüm. Masum bir kediye yaptığı eziyetten dolayı gerekli cezanın verilmediğini düşünüyorum. Katil sadece insan denilen canlıyı öldürene mi denir? Birine katil diyebilmemiz için kadın, çocuk, adam mı katletmesi gerekir? Ya da cinayetten yargılanması için? Peki, insanla hayvanı ayıran şeyler neler? Hayvanlara uygulanan şiddet Kabahatler Kanunu'na giriyor. Sadece cüzi bir para cezası uygulanıyor. Araştırmalarda bile bir kişinin hayvanlara şiddet uygulamasının altında bir sürü psikolojik neden çıkıyor. Bunun daha büyük bir cezası, hapis cezası olması gerekiyor. Bu da 1 yıl gibi bir süre değil. Onlar da bir canlı. Hayvanlara şiddet hem suç hem de günah. Bir annenin çocuğunu dövmesinden hiçbir farkı yok. Burada şahıs tamamen kediye güç gösterisi yapmış. Bu hareket çok canice ve vahşicedir. O canlarımız, aslında karşısına ondan kat ve kat büyük iri ruhunu ve kalbini kaybetmiş yaratığa rastlayana kadar nefes alabiliyor. Eros için adalet istiyoruz ve özür dilerim, adaleti sağlayamadık çocuk, biz insanlar kaybettik. Biz insanlar insanlığımızı kaybettik" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Aksarayspor Bizim Göz Bebeğimiz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Aksarayspor Bizim Göz Be...

Tütün Kaçakçılığına Geçit Yok! 6 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Tütün Kaçakçılığına Geçit Yok! 6 Kişi Tu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar