Esnaf can suyu bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaf can suyu bekliyor
Aksaray’da kafe, restoran, kıraathane, pastane ve çay bahçesi işletmecileri, yayımlanan genelgeyle belirlenen kriterler doğrultusunda iş yerlerinin kepenklerini açtı.

Aksaray’da hizmet veren esnaf normalleşme genelgesi sonrası dezenfekte ettikleri işletmelerinde sabahın erken saatlerinden itibaren müşterilerini beklemeye başladı. İş yerleri, genelge çerçevesinde oturma düzeni oluşturarak aynı anda belirli sayıda müşteri kabul ediyor. İşletmelere maskesiz müşteri alınmazken dezenfektan ile tek kullanımlık malzemeler sunulmasına özen gösteriliyor. Genelge sonrası İl Hıfzısıhha Kurulunun aldığı karara göre 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek olan yeme-içme yerleri saat 24.00’e kadar da paket servisi yapabilecek.

“Henüz Vatandaşlar Güvenmiyor”

Bütün hijyen kurallarına uygun olarak hazırlıklarını yaptıklarını ve hizmet verdiklerini söyleyen esnaf lokantası işletme sahibi Emrah Yılmaz, “Her masada müşteriye özel kolonya ve dezenfektan koyuyoruz. Tek kullanımlık baharat ve plastik tabak çatal imkânı da sunuyoruz. Müşteri masadan kalktıktan sonra bir sonraki müşteri masaya oturmadan temizliyoruz. Biz müşterilerimiz için her şeyi düşündük fakat sıkıntı şu ki müşterimiz yok. Henüz vatandaşlar güvenmiyor. 1 Haziran’da alınan kararın üzerine 3 gün geçirdik fakat hala masalarımız boş. Pandemi öncesine baktığımızda şu an ki çalışma kapasitemiz yüzde 80’in altında. Vatandaşlar alınan kararların inandırıcı olmadığını düşünüyor” dedi.

“Dükkânımızı Bir Umutla Açtık Fakat”

Dükkân kiralarının biriktiğini ve ödemekte zorlandıklarını belirten Yılmaz, ”Daha önce alınan kararlar bize daha önce ciddi anlamda zarar verdi, yaralar açtı. Bu yaraların telafisi mümkün değil. Bu yüzden alınan karardan memnun değiliz, bizim için bir anlamı yok. En başta hükümetin dükkân sahipleriyle ilgili açıklama yapması gerekiyor. 7 aydır kapalı olan bir iş yerinde haliyle 7 aylık dükkân kiramız birikti. Dükkânların kapalı olmasına rağmen dükkân sahibi kira istiyor ya da dükkânı boşalt diyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bu konuda hükümetten destek bekliyoruz.

Hükümet bize para yardımının yanı sıra kira öteleme imkânı sunmalı.  Bir umutla açtık fakat 3 gündür o umudu ışığı göremedik. Dükkânları açmak bir şeyler yapmak zorundayız. Her gün daha kötüye gidiyoruz. Bizim esnaf olarak toparlanmamız için can suyu lazım, o da hemen lazım” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Gamzenur Eryılmaz 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası olan şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

2 Yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası olan...

Gerçeği aratmayan tatbikat nefesleri kestiSonraki Haber

Gerçeği aratmayan tatbikat nefesleri kes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar