Ev Almak İsteyenler Emlakçılardan Müteahhitlerden Dertli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cuma’dan Pazartesiye Kur Arttı Ev Sahibi Satmaktan Vazgeçince Alıcı Mağdur OlduSon aylarda kurdaki dalgalanmalardan ve yüksek artıştan dolayı emlakçılar ve ev sahibi olmak isteyenler karşı karşıya geliyor.

Ekonomik sıkıntıların gündemi sık sık meşgul ettiğimiz bugünlerde kur artışı ve emlakçı mağduru olduğunu dile getiren emekli şoför Ramazan Isıcak Aksaray’da ev sahibi olmak için bir ilan üzerine görüşerek sözleşme yaptıkları emlakçının ev sahibinin satıştan vazgeçtiğini ifade ederek satışı durdurması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Damadının Van iline bağlı Başkale'de askerlik yaptığını söyleyen Ramazan Isıcak “Kızım ve damadım uzun zamandır bir ev hayali kuruyorlardı. Bir ilan gördük ve ilana telefon açtık. Emlakçı bizi ofisine davet etti. Biz de emlakçının ofisine gidip, pazarlık yaptık. 2+1 Daireyi satın almak üzere anlaştık. Kızım eşi ile bankadan kredi çekti kredimiz onaylandı.

Emlakçıda sözleşme imzaladık ve 5 bin TL kapora ödedik. Sözleşmemizin içeriğinde satış işleminden kim vazgeçerse, 10 bin TL tazminat öder maddesi de bulunmaktadır. Biz bu işlemlerin tamamını geçtiğimiz Cuma günü yaptık. Bugün de (Pazartesi) evimizi almak için Emlakçıya gittik” dedi.

Kur Farkı Satıştan Vazgeçirdi

Emlakçının hafta sonu dövizdeki artış nedeniyle ev sahibinin evi satmak istemediğini söyleyerek satıştan vazgeçtiklerini söylediklerini ifade eden Isıcak “Tapu işlemlerimizi başlatacaktık. Emlakçıya evimizi almak için gittiğimizde sözleşme yaptığımız emlakçı, döviz kurundaki artıştan dolayı satıştan vazgeçtiklerini belirterek vermiş olduğumuz 5 bin TL kaporayı hesabımıza geri gönderdi. İlaveten biz eve eksper götürmüştük eksper ücreti de ödedik” diyerek mağdur olduklarını söyledi.

“Böyle Mağduriyet Görmedim”

Evi almak için damadının Başkale’den Aksaray’a kadar geldiğini de söyleyen Isıcak “Damadım asker, biz kredi çektik Damadım Başkale’den Aksaray'a geldi. Eksper ücreti ödedik. Çektiğimiz kredi, ödediğimiz eksper ücreti, kapora ve sözleşmeye uymayan emlakçı bizi mağdur etti. Sözleşmede ‘kim sözleşmeden feragat ederse 10 bin TL tazminat öder maddesi’ var. Buna rağmen hiçbir ödeme yapılmadı. Biz parasında da değiliz. Yeter ki süresi olan sözleşmemizde evimizi bize verseydi. O da olmadı mağduruz” ifadelerini kullandı.

İlk defa böyle bir mağduriyet yaşadığını belirten Isıcak “Neticede bir sözleşmemiz var. Ticari hayat bitmiş. Biz zaman kaybetmeden paramızı toparladık ve tapudaki satış işlemleri için müracaat ettik. Mağduruz ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Hemşerilerime tavsiyem lütfen sözleşmelerini sağlam yapsınlar. Güvenilir kişilerle ticaret yapsınlar” şeklinde konuştu. Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu Tacirine OperasyonÖnceki Haber

Uyuşturucu Tacirine Operasyon

Faruk Ağır Genel Başkan’la GörüştüSonraki Haber

Faruk Ağır Genel Başkan’la Görüştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar