Fideler toprakla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fideler toprakla buluştu
Tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin önemli üretici potansiyeline sahip olan Aksaray’da sebze fidelerini toprakla buluştu.

Gücünkaya Köyünde üreticilere fide dağıtan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Aksaray’ımızın her beldesinin her köyünün çok güzel bir hikâyesi var. Mesela bir beldemiz süt üretiminin en fazla sağlandığı belde. Bugün Gücünkaya Köyündeyiz. Seracılığın, balıkçılığın ve fide üretiminin en çok olduğu köylerden birindeyiz. Bugün 50 çiftçimize Ziraat Odası Başkanlığımız ve tarım Müdürlüğümüz ile birlikte fide dağıtımı yaptık. İnşallah arkadaşlarımız bu fideleri ekip güzel mahsuller alacağız. Biliyorsunuz Aksaray 6,2 Milyar olan Türk ekonomisine katkısını geçen yıl TÜİK verilerine göre 8 Milyar 100 Milyona çıkardı. 2 Milyarlık bir artış var. Burada Ziraat Odamızın, Tarım Müdürlüğümüzün, esnaflarımızın ve üreticilerimizin çok büyük katkısı var” dedi.

“40 Güne Salatalığımızı Yeriz”

Valilik tarafından dağıtılan fideleri alan sera sahibi üreteci Mustafa Can (47), “Sayın Valim, devlete kötü diyen kendi kötüdür. Allah razı olsun devletimizden” diye Vali Aydoğdu’ya teşekkür etti. Vali Aydoğdu ise, “Allah sizden de razı olsun, her şeyin en güzeline layıksınız. Allah sizi var etsin” diye cevap verdi. Üreteci Mustafa Can, “Allah razı olsun devletimizden milletimizden, sayın valimizden. Biz burada yetiştiriyoruz. Şimdi Nisan 1’de dikimini yaptık. Allah nasip ederse 40 gün içinde salatalığımızı yeriz. Allah razı olsun naylonum yırtıldı yine aynı devlet destekli naylonumu iade ettiler. Her türlü destek oluyorlar, Allah razı olsun” diye konuştu.

“Seranın Yüzde 70’ini Gücünkaya Karşılıyor”

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “5-6 yıldır üreticilerimize sebze fidesi getiriyoruz. Üreticilerimizin daha kaliteli ürünleri üretmesi için sertifikalı domates, salatalık, patlıcan, kavun karpuz gibi fideler getiriyoruz. Şu an Gücünkaya Köyündeyiz, burası da ilimizin Çukurova’sı. İlkbaharın ilk sebze üretimi burada başlıyor. Sera üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor. Allah razı olsun ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu’nun destekleriyle, İl Tarım Müdürlüğümüzün de teknik destekleriyle üreticimize hizmet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polisin dikkati faciayı önlediÖnceki Haber

Polisin dikkati faciayı önledi

Muhtarlardan hayırlı olsun ziyaretiSonraki Haber

Muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar