Fizyoterapist İçli, Kış Aylarında Artan Eklem Ağrılarının Çözümünü Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fizyoterapist Metin İçli, soğuk havaların gelişiyle birlikte eklem ağrılarına karşı önemli tavsiyelerde bulunarak, ağrıların azaltılmasına yardımcı olacak yöntemleri açıkladı.

Fizyoterapist Metin İçli, havaların soğumasıyla birlikte eklem ağrılarına karşı önemli tavsiyelerde bulundu. Havalardan kaynaklı olarak kas ağrılarından korunmak için sıkı giyinmeleri, boyun ve bel bölgelerini sıcak tutmaları konusunda vatandaşlara öneride bulunan İçli, iç mekanlarda belli derecede bir sıcaklıkta kalmanın önemli olduğunu söyledi. 

 

"Kış Aylarında Ağrılar Artıyor, Hastalar Ne Yazık ki Kış Aylarında Biraz Daha Istıraplı Ağrılar Çekiyor"

Soğukla birlikte ağrı şikayetlerinin arttığını belirten Fizyoterapist Metin İçli, "Sadece eklem ağrıları değil bel, boyun, diz ağrıları da soğukla birlikte artmakta. Şimdi genelde hastalarımız şöyle derler, 'Hocam bizim yıl boyunca ağrılarımız oluyor ama yaz ayları gelince bizim ağrılarımız biraz daha hafifliyor.' Bu sıcak havaların gelmesiyle kasların biraz daha gevşemesiyle oluyor ama soğuk havayla birlikte biz çevresel faktörler demiş olduğumuz bu faktörler ne yazık ki kasın spazmını artırdığı için kasılmaya sebep oluyor. Bu da eklem ağrılarımızın artmasına, boyun ağrılarımızın, bel ağrılarımızın artmasına sebep oluyor. Örneğin bir bireyin boynunda ağrı var, boyun düzleşmesi veya bel düzleşmesi ya da bir fıtık ya da iltihaplı eklem romatizması da olabilir. Bunlar kaslarda belli bir miktarda ağrıya sebep olabiliyor. Çevresel faktörlerle bu kas kendisini vücut ısısına karşı korumaya çalışıyor. O koruma sürecinde bir miktar spazma giriyor, dolaşım yavaşlamaya giriyor. O zaman ağrılarımız artar. Bu ağrı artışlarıyla birlikte hasta ne yazık ki kış aylarında biraz daha ıstıraplı ağrılar çekiyor" dedi.

 

Kıyafetler ve Ev Sıcaklığı Çok Önemli

Ağrılara karşı uyarılarda bulunan İçli, "Dikkat etmemiz gereken şeylerden birincisi, sıkı giyinmemiz gerekiyor. Çünkü mevsimler de biraz yer değiştirdi. Ne kışı kış gibi, ne yazı yaz gibi yaşayabiliyoruz. O yüzden sıcağı gördüğümüzde, aylarımız kış olduğunda sıcak da görmüş olsak soğuk da görmüş olsak terleyebileceğimiz kadar fakat çok da bizi aşırı terletmeyecek şekilde kıyafetler tercih etmek gerekiyor. Özellikle boyun bölgemizi bel bölgemizi saracak kıyafetler tercih etmeliyiz.

 Bunun yanında ev sıcaklığı da çok önemli, uyku sıcaklığı da. Uyku sırasında biraz daha ev sıcaklığını 22-23 dereceye düşürebilirsiniz. Normalde ev sıcaklığının 24-25 olmasına dikkat etmeleri lazım. Çünkü soba devri kapandı.  Sıcak olursa özellikle çocuklar hastalanmayız gibi düşünüyorlar, öyle değil. 25 derece üzerinde sıcaklık olmamalı. Uyku sırasında da çok sıcak iyi gelmez. Uykuya dalmamızı, iyi bir uyku çekmemizi engeller. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece ağrılardan korunmuş oluruz" ifadelerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Karacaer: “Aksaray Artık Bir Değişim İstiyor”Önceki Haber

İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Karacae...

TÜİK Açıkladı: İnşaat Maliyet Endeksi ArtıyorSonraki Haber

TÜİK Açıkladı: İnşaat Maliyet Endeksi Ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar