Gece Bekçileri Darp Edilen Genci Kurtardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gece Bekçileri Darp Edilen Genci Kurtardı
Aksaray’da Cadde ve sokaklarda suçun önlenmesi, suçluların yakalanması ve güven ortamının sağlanması için görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri gece boyunca güven devriyesi yapan bekçilerden biri, önceki gece yabancı uyruklu bir şahıs tarafından gasp edilmeye çalışılan bir genci şahıstan kurtarırken yaralandı.

Olay, Kılıçaslan Mahallesi Bediüzzaman Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, H.G.(16) isimli yabancı uyruklu şahıs, cadde üzerinde yaya olarak giden E.C.K. (20) isimli genci durdurarak önce para istedi ardından bıçaklamakla tehdit ederek darp etti. Olayı fark eden bekçiler  şahısların yanına giderek olaya müdahale ederken Yabancı Uyruklu saldırgan H.G. Bekçilere bıçakla saldırdı. Şahsı etkisiz hale getirmek isteyen mahalle bekçisi S.B.(28) elinden aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Diğer bekçi ve anons üzerine olay yerine kısa sürede intikal eden polis ekipleri ise şahsı etkisiz hale getirerek yakaladı. 112 Acil Yardım ekiplerince tedavi edilen yaralı bekçi ambulansla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken elinde oluşan bıçak yarasına dikiş atıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırgan Gülerek Yanıt Verdi

Genci darp eden ve bekçiyi yaralayan yabancı uyruklu saldırgan ise kontrol için getirildiği hastane önünde gazetecilerin neden bıçakladın sorusuna gülerek “Yanlışlıkla oldu. Çek abi hatıra kalır” yanıtı verdi. Saldırgan daha sonra ifadesi alınmak üzere Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gaspa uğrayan ve darp edilen E.C.K. isimli genç ise polis merkezine getirildiği sırada, “Adamlar bizi gasp etmeye çalıştı, bekçiler zor kurtardı. Adamlar bizden para istedi. Nedeni mi var?” dedi.

“Aralıksız Çalışmalar Sürüyor”

Aksaray Emniyeti ise bekçiler ile ilgili yaptığı açıklamada “Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çarşı ve mahalle bekçileri suçun önlenmesi, suçluların yakalanması ve güven ortamının sağlanması için kent genelinde denetim ve uygulamalarını aralıksız sürdürüyor.

Özellikle vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda devriye atan bekçiler yaya olarak geçe vatandaşları tek tek durdurarak kontrolden geçiriyor. Yapılan kimlik denetimlerinde ilk olarak vatandaşların Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan bekçiler vatandaşların suç kayıtlarını da inceliyor. Hemen her vatandaşı sorgulayan bekçiler aynı zamanda vatandaşlara adli olaylara karşı duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Polisin yanında yardımcı unsur olarak görev alan çarşı ve mahalle bekçileri gecenin gece boyunca cadde ve sokaklarda güven denetimlerini sürdürüyor” ifadelerine yer verdi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençleri Dinlemek Önemli!Önceki Haber

Gençleri Dinlemek Önemli!

2022 Dünya Üniversiteleri Sıralamasındaki Yerini KoruduSonraki Haber

2022 Dünya Üniversiteleri Sıralamasındak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar