Güneş Gözlüğü Alırken Buna Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş Gözlüğü Alırken Buna Dikkat!
İlkbaharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü sezonu da açıldı. Optisyen Fikret Doğan, gözlük alırken polarize gözlük kullanımının göz sağlığına çok iyi geldiğini söyleyerek, güneşin zararlı UV ışınlarına karşı gözlerin korumasına yönelik uyarılarda bulundu.

"UV Radyasyonundan Korunmak İçin Güneş Gözlüğü Gereklidir"

İnsanların güneş gözlüklerini moda, süslenme, gözü kar, rüzgâr ve yabancı cisimlerden korumak için kullandığını belirten Doğan, "Gözlerimizi güneşin zararlı UV radyasyonundan korumak için güneş gözlüğü kullanılması gereklidir. UV radyasyonu, güneş ışınlarının yüzde 5'ini oluşturmasına rağmen çok tehlikelidir. Radyasyonu gözlerimizle göremeyiz ve hissedemeyiz. Ancak zararlı etkilerini gözlemleyebiliriz. Aileler çocuklarına küçük yaştan itibaren güneş gözlüğü kullanma alışkanlığını kazandırılması gereklidir" ifadelerini kullandı.

"Polarize Lenslerin Sahip Olduğu Kaplama, Parlamayı Engeller"

"Polarize lenslerin sahip olduğu yansıma önleyici kaplama, parlamanın engellenmesinden sorumludur" diyen Doğan, "Bu sayede hangi yöne bakarsanız bakın, gözlerinizi kısmak yerine net bir şekilde görebileceksiniz. Uzun vadede bu tür korumanın göz sağlığınız açısından hayati önem taşıdığını fark edeceksiniz" açıklamasını yaptı.

"UV Işınlarına Karşı Daha İyi Korur"

Yaz aylarında ve dışarısı güneşli olduğunda güneş gözlüğü takmanın çok önemli olduğunu ifade eden Doğan, "Polarize olmayan camlar elbette belli miktarda zararlı UV ışınlarını engelleyebilir ancak polarize camlar kadar başarılı olamaz. Daha iyi koruma için HEV ışınlarını (mavi ışık) emen lensler de bulabilirsiniz. Son derece parlak bir ortamda olduğunuzda, etrafımızdaki nesneleri sıklıkla gözden kaçırırsınız ve onların renklerini gerçekte olduğu gibi göremezsiniz.

Ancak polarize lensler yatay ışık düzenlerini engelleme şekli sayesinde etrafınızda olup biteni görmenizi kolaylaştırırlar. Daha iyi görmek için gözlerinizi kısmanıza veya gölge oluşturmak için ellerinizi kullanmanıza gerek kalmaz" dedi. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demir: "Değişim Olmazsa Aksaray'ın 5 Senesi Daha Boşa Gidecek"Önceki Haber

Demir: "Değişim Olmazsa Aksaray'ın 5 Sen...

Sağlık Tesisleri Ziyaret Ederek Talep Ve Önerileri Not EttiSonraki Haber

Sağlık Tesisleri Ziyaret Ederek Talep Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar